Vištienos salotos su avokadu ir saulėje džiovintais pomidorais – kupinas baltymų ir skonių pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Sultinga kepta vištienos filė dera su kremine avokado tekstūra ir saldžiais konservuotais kukurūzais, kurie suteikia malonaus traškumo ir natūralaus saldumo.
Pjaustytas poras suteikia subtilaus pikantiškumo, o saulėje džiovinti pomidorai praturtina salotas intensyvesniu skoniu ir maloniu rūgštumo dvelksmu. Saulėgrąžų sėklos – puikus pasirinkimas, pridedantis traškumo ir papildomų maistinių medžiagų.
Jogurtinis padažas, pagamintas iš graikiško jogurto ir majonezo, su prieskoniais, apjungia visus ingredientus į vientisą skonio derinį. Šis padažas yra švelnus, tačiau turi aromatingą ir maloniai pikantišką poskonį.
Salotos lengvai pagaminamos ir gali būti patiekiamos tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis.
Autorės komentaras - salotoms paruošti vištieną galima naudoti keptą likusią nuo vakarienės, iškepti šviežiai ar netgi išvirti. Tinka ne tik filė, bet ir šlaunelių mėsa.