Vištienos salotos su avokadu ir saulėje džiovintais pomidorais

2024-11-27 Autorius Vaida Bučinskienė

Vištienos salotos su avokadu ir saulėje džiovintais pomidorais
Vištienos salotos su avokadu ir saulėje džiovintais pomidorais – kupinas baltymų ir skonių pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Sultinga kepta vištienos filė dera su kremine avokado tekstūra ir saldžiais konservuotais kukurūzais, kurie suteikia malonaus traškumo ir natūralaus saldumo.

Pjaustytas poras suteikia subtilaus pikantiškumo, o saulėje džiovinti pomidorai praturtina salotas intensyvesniu skoniu ir maloniu rūgštumo dvelksmu. Saulėgrąžų sėklos – puikus pasirinkimas, pridedantis traškumo ir papildomų maistinių medžiagų.

Jogurtinis padažas, pagamintas iš graikiško jogurto ir majonezo, su prieskoniais, apjungia visus ingredientus į vientisą skonio derinį. Šis padažas yra švelnus, tačiau turi aromatingą ir maloniai pikantišką poskonį.

Salotos lengvai pagaminamos ir gali būti patiekiamos tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis.

Autorės komentaras - salotoms paruošti vištieną galima naudoti keptą likusią nuo vakarienės, iškepti šviežiai ar netgi išvirti. Tinka ne tik filė, bet ir šlaunelių mėsa. 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlės filė: 1 vnt. (kepta)
    • Avokadai: 1 vnt. 
    • Konservuoti kukurūzai: 150 g (maža skardinė)
    • Saulėje džiovinti pomidorai: 5 vnt.
    • Poras: 1 vnt. 
    • Saulėgrąžų sėklos: sauja
    • Majonezas: 1 valg. š.
    • Graikiškas jogurtas: 1 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Česnakų granulės: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošti visus ingredientus salotoms.
  2. ingredientai
  3. 2. Keptą (tinka ir virta) vištienos filė supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Sudėti į lėkštę.
  4. pjaustyta vištiena
  5. 3. Kukurūzų skystį nupilti ir kukurūzus sudėti prie vištienos.
  6. kukurūzai su vištiena
  7. 4. Avokado kaulą išimti, žievę nulupti ir avokadą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į lėkstę.
  8. avokadas lėkštėje
  9. 5. Porą perpjauti išilgai per pusę ir supjaustyti plonais pusžiedžiais. Sudėti į lėkštę.
  10. pjaustytas poras lėkštėje
  11. 6. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti plonomis juostelėmis ar smulkiau. Taip pat sudėti į lėkštę.
  12. smulkinti pomidorai
  13. 7. Viską apibarstyti saulėgrąžų sėklomis.
  14. subertos saulėgrąžos
  15. 8. Padažui nedideliame dubenėlyje sumaišyti majonezą, graikišką jogurtą, druską, pipirus ir česnakų granules.
  16. padažas indelyje
  17. 9. Paruoštą padažą sudėti ant salotų.
  18. padažas ant salotų
  19. 10. Viską gerai išmaišyti ir patiekti.
Vištienos salotos su avokadu ir saulėje džiovintais pomidorais
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Salotos su menkių kepenėlėmis ir artišokais
(1)
Skanios cezario salotos su vištiena kitaip
(1)
Silkės ir daržovių salotos su kiaušiniais
(13)