Salotos su keptu moliūgu, burokėliais ir feta sūriu

2024-02-15 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Salotos su keptu moliūgu, burokėliais ir feta sūriu
Šios salotos su keptais moliūgais, keptais burokėliais ir feta sūriu yra tikrai rudeniškos arba net žiemiškos. Jos gaunasi sodrios ir su daug skonio, tikrai patiks ir didžiausiems gurmanams. Gaminau jas jau ne vieną kartą ir mūsų šeimai labai patiko. 

Beje, jei neturite moliūgo, galite gaminti ir visiškai be jo - pavyks tikrai taip pat labai gerai. Tad nieko daugiau nebelaukiam ir pradedam gaminti jau dabar! 

Ingredientai

    • burokėliai: 1
    • moliūgas: 150 gramų
    • aliejus: šlakelio
    • druska
    • salotų lapeliai: 1 saujų (naudojau mišinį)
    • slyvų padažas: šlakelio (galima vietoje jo įlašinti citrinos sulčių)
    • feta sūris: 50 gramų
    • šviežiai grūsti pipirai: žiupsnio (naudoju Timut and Lemon iš "Druskos namai") 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių burokėlį nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. 2. Tuomet moliūgo žievę nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  3. 3. Daržoves sudėkite į kepimo skardą.
  4. 4. Apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska.
  5. 5. Dėkite kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių.
  6. 6. Salotas nuplaukite ir sudėkite į lėkštę.
  7. 7. Ant viršaus išdėstykite keptas daržoves, pabarstykite feta sūrį.
  8. 8. Salotas apšlakstykite padažu, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais bei druska. Skanaukite!
Salotos su keptu moliūgu, burokėliais ir feta sūriu
Cezario salotos veganiškai
(1)