Šviežių daržovių salotos

2021-01-09 Autorius Karolina Puodžiūtė

Šviežių daržovių salotos
Tokios šviežių daržovių salotos, kaip garnyras, labai tinka prie mėsos, vištienos ar kalakutienos, žuvies patiekalų, taip pat ir pusryčiams, pvz., su įvairiomis košėmis, makaronais, omletais ir panašiai. Jas pasigaminti tikrai sugebės kiekvienas! :)

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 2-3 šaukštų
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 1 šaukšto
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
    • linų sėmenys: 1 šaukšto
    • jūros druska: žiupsnio
    • aisbergo salotos: trečdalio-ketvirtadalio gūžės (galite gaminti ir be jų)
    • jaunos cukinijos: 1 mažos
    • gerai prinokę pomidorai: keletos
    • krapai
    • trumpavaisiai agurkai: 2
    • raudonieji svogūnai: 0,5 (arba 2 skiltelės česnako)
    • malti juodieji pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nuplaukite. Leiskite nuvarvėti vandeniui bei kiek apdžiūti.
  2. 2. Tuomet salotų lapus suplėšykite, kitas daržoves susmulkinkite peiliu.
  3. 3. Sudėkite į gilų dubenį. Pabarstykite prieskoniais, pašlakstykite citrinos sultimis ir aliejumi. Gerai išmaišykite. Štai ir viskas. Galite skanauti!
Salotos su menkių kepenėlėmis ir artišokais
(1)
Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais
(2)
Pavasario salotos su lęšiais
(1)