Pikantiškos špinatų, parmezano sūrio ir braškių salotos su vištiena

Autorius apie receptą

Šiandien noriu Jums rekomenduoti išmėginti labai neįprastas špinatų, parmezano sūrio, braškių ir vištienos salotas, kurios gaminamos itin greitai. Aš joms naudojau vištienos kumpelį, tad vištienos nereikėjo nei kepti, nei virti, o tai sutaupė labai daug laiko. O "Vilniaus paukštyno" vištienos kumpelis čia idealiai tinka (įdėjau nuotrauką pačioje apačioje). Tiesa, jeigu norisi pikantiškesnio skonio, vietoje tradicinio kumpelio galima dėti pipirinį. Taip pat galima naudoti ir kitą savo pamėgtą, nebūtinai mano rekomenduojamą!

Ingredientai

    • jaunų špinatų lapeliai: 100 gramų
    • šviežios braškės: 10
    • "Vilniaus paukštyno" tradicinis virtas vištienos krūtinėlės filė kumpelis: 100 gramų
    • parmezano sūris: 50 gramų
    • balzamiko actas: 2 šaukštų
    • druska
    • malti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių špinatus bei braškes nuplauname ir nusausiname.
  2. 2. Tuomet dedame špinatus į lėkštes, ant viršaus uždedame griežinėliais supjaustytas braškes.
  3. 3. Tada vištienos kumpelio filė supjaustome juostelėmis, o parmezano sūrį - daržovių trintuve drožlėmis.
  4. 4. Po to sudedame viską į lėkštes.
  5. 5. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais.
  6. 6. Užpilame kreminio balzamiko acto bei iškart patiekiame. Skanaujame!
Pikantiškos špinatų, parmezano sūrio ir braškių salotos su vištiena
Pikantiškos špinatų, parmezano sūrio ir braškių salotos su vištiena

Atsiliepimai

Korėjietiški burokėliai
(6)
Tuno ir bulvių salotos su daržovėmis
(1)
Keptų daržovių salotos su halloumi sūriu
(1)
Salotos su menkių kepenėlėmis
(1)
Pomidorų ir artišokų salotos
(1)
Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis
(1)
Pavasario salotos su lęšiais
(1)