Cezario salotos veganiškai

2025-01-13 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Cezario salotos veganiškai
Cezario salotos veganiškai – puikus derinys traškumo, kreminio švelnumo ir sodraus skonio. Sotus tofu, karamelizuotas barbekiu ir sojų padažu, susilieja su švelniu anakardžių padažu, kuris praturtina salotas sodriu ir kremišku poskoniu. Salotų lapai suteikia gaivumo, o skrebučiai – malonaus traškumo. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, puikiai tinkantis pietums ar lengvai vakarienei. Tai puikus skonių derinys, kuris pamalonins net išrankiausią gomurį.

Autorės komentaras - veganiškų cezario salotų ne taip lengva gauti pietaujant kavinėje ar užbėgus į parduotuvę. Bet jas nesunku pasigaminti namuose! Šiame recepte gaminamas padažas tikrai primins įprastas cezario salotas, o tofu bus ir puikus baltymų šaltinis, ir atstos salotų su vištiena variantą. 

Ingredientai

    • „Iceberg“ salotos lapai: apie 120 g (3-4 lapai)
    • Alyvuogių aliejus: 1 arb. š.
    • Tofu: 90 g (kietojo, „marinated“ rūšies)
    • Barbekiu padažas: 1 arb. š.
    • Sojų padažas: 1 arb. š.
    • Duonos skrebučiai/džiūvėsėliai: sauja, mažų
    Padažui:
    • Anakardžiai: 40 g
    • Vanduo: 65 ml
    • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
    • Grūdėtosios garstyčios: 1 arb. š.
    • Kaparėliai: 1 arb. š.
    • Skystis iš kaparėlių stiklainio: 1 arb. š.
    • Citrinos sultys: 1 valg. š.
    • Maistinės mielės: 2 arb. š.
    • Druska: ¼ arb. š.
    • Obuolių actas: nepilnas šaukštelis (apie 3 ml.)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Anakardžius užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 10-20 minučių, tada vandenį nupilti.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinti šaukštelį aliejaus ir apkepti juostelėmis arba kvadratais pjaustytą tofu keletą min.
  3. 3. Kartu į keptuvę sudėti barbekiu padažą, sojų padažą, tofu apkepti, kol apskrus.
  4. 4. Salotų lapus nuplauti ir suplėšyti.
  5. 5. Visus ingredientus padažui sudėti į indą ir rankiniu ar kitu trintuvu sumalti iki vientisos masės.
  6. 6. Keptą tofu dėti ant salotų lapų, supilti padažą (padažo gali būti daugoka, tad galima jo pasilikti ir dar vienai porcijai), sudėti skrebučius.
  7. 7. Salotas galima apibarstyti maistinėmis mielėmis.
Cezario salotos veganiškai
Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
(3)
Tailandietiškos krevečių ir makaronų salotos pagal Beatą
(1)
Krevečių salotos su keptomis daržovėmis
(1)