Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai, apkepti su sūriu orkaitėje

2025-03-23 Autorius oSkanu.lt

Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai, apkepti su sūriu orkaitėje
Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai yra vienas iš tų itališkos virtuvės šedevrų, kuris puikiai prisitaiko lietuviškam skoniui. Tradiciniai cannelloni – tai dideli, vamzdelio formos makaronai, kurie įdaromi gardžiu faršu ir apkepami orkaitėje su kreminiu padažu bei sūriu. Sultingas mėsos įdaras, apgaubtas al dente išvirtuose makaronuose, aplietas kreminiu padažu ir apkeptas su tirpstančiu sūriu – tai derinys, kuris tikrai nenuvils net ir išrankiausio gurmanų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Nors recepte naudojamas kiaulienos faršas, galite drąsiai eksperimentuoti ir naudoti jautienos, kalakutienos, vištienos faršą arba net mišrų faršą. 
  • Vegetarams rekomenduojama naudoti grybų, lęšių arba sojų faršą. 
  • Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, parmezanu arba čederio sūriu
  • Vietoje grietinės galima naudoti grietinėlę, jogurtą arba augalinį pieną (sojos, kokosų) su trupučiu citrinos sulčių. 
  • Jei norite patiekalą padaryti aštresnį, galite įdėti čili pipirų arba aitriųjų paprikų. 
  • Žalumynus galima rinktis pagal skonį: petražolės, bazilikas, krapai ar rozmarinai – visi jie suteiks patiekalui savito aromato. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad cannelloni būtų tobuli, prieš įdarant makaronų nereikia virti – jie išvirs kepimo metu, sugerdami padažo skystį ir tapdami idealios konsistencijos. Svarbu faršą gerai paruošti su prieskoniais ir svogūnais, nes būtent įdaras suteikia didžiąją dalį skonio. Norint lengviau įdaryti makaronus, faršą galima sudėti į konditerinį maišelį ir įspausti į vamzdelius. Jei neturite specialaus konditerinio maišelio, galite naudoti stiprų plastikinį maišelį, kurio kampą nukirpsite. Kepimo formą geriausia naudoti su aukštesniais kraštais, kad padažas neišbėgtų kepimo metu. Prieš užberdami sūrį, patiekalą kepkite uždengę folija, kad makaronai gerai išvirtų, o paskutinius 10 minučių kepkite atidengę, kad sūris gražiai apskrustų. 

Ingredientai

    • cannelloni makaronų: 0,5 pakelio
    • faršas: 500 gramų (naudojau kiaulienos)
    • mėgstami prieskoniai
    • svogūnai: 2 (mažesni)
    • fermentinis sūris: 150 gramų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 200 gramų
    • žalumynai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasirinktą faršą sumaišykite su vienu smulkiai supjaustytu svogūnu bei mėgstamais prieskoniais.
  2. 2. Makaronus prikimškite pasiruoštu faršu.
  3. 3. Tada kepimo formoje išdėliokite taip, kad nesiliestų vienas prie kito, nes kepant jie išsiplės. Kepimo formą patepkite sviestu.
  4. 4. Keptuvėje pakepinkite vieną smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite miltus, maišydamos kepkite maždaug 60 sekundžių.
  5. 5. Tuomet supilkite grietinę ir užvirkite.
  6. 6. Paruoštu padažu užpilkite įdarytus makaronus ir kepkite maždaug 25-30 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  7. 7. Po to užberiame sutarkuotą sūrį ir žalumynus bei pakepkite, kol sūris išsilydis.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!
Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai, apkepti su sūriu orkaitėje

As

Naudingas
(144)
Vien svogunai
Atsakyti

M

Naudingas
(2)
Jau daug metu gaminam. Tik prikimstus isverdu Vegeta pasudytam vandenys. Su grietine. Fantastika
Atsakyti

Gintare

Naudingas
(10)
Tai kur sviesta deti?
Atsakyti

Mėgėja

Naudingas
(4)
Kepant

Sviestas

Naudingas
(0)
Sviesta prieš kepant kepimo inda ištepti tikriausiai

As

Naudingas
(1)
Skanu.Kepam jau ne pirma karta.
Atsakyti

Gaminu

Naudingas
(1)
Reikėjo skiesti padažą su pienu.
Atsakyti

anonim

Naudingas
(0)
o padazas skystas turejo gautis ar tirštas???
Atsakyti

Padažas

Naudingas
(0)
Kiekvieni miltai yra skirtingi. Su vienais miltais labiau tirštės padažas, o su kitais mažiau.

Atsakinėjama į Komentarą

Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Makaronai su grietinėle ir česnakinėmis krevetėmis
(1)
Pasta su krevetėmis ir nduja
(1)