Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai yra vienas iš tų itališkos virtuvės šedevrų, kuris puikiai prisitaiko lietuviškam skoniui. Tradiciniai cannelloni – tai dideli, vamzdelio formos makaronai, kurie įdaromi gardžiu faršu ir apkepami orkaitėje su kreminiu padažu bei sūriu. Sultingas mėsos įdaras, apgaubtas al dente išvirtuose makaronuose, aplietas kreminiu padažu ir apkeptas su tirpstančiu sūriu – tai derinys, kuris tikrai nenuvils net ir išrankiausio gurmanų.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors recepte naudojamas kiaulienos faršas, galite drąsiai eksperimentuoti ir naudoti jautienos, kalakutienos, vištienos faršą arba net mišrų faršą.
- Vegetarams rekomenduojama naudoti grybų, lęšių arba sojų faršą.
- Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, parmezanu arba čederio sūriu.
- Vietoje grietinės galima naudoti grietinėlę, jogurtą arba augalinį pieną (sojos, kokosų) su trupučiu citrinos sulčių.
- Jei norite patiekalą padaryti aštresnį, galite įdėti čili pipirų arba aitriųjų paprikų.
- Žalumynus galima rinktis pagal skonį: petražolės, bazilikas, krapai ar rozmarinai – visi jie suteiks patiekalui savito aromato.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad cannelloni būtų tobuli, prieš įdarant makaronų nereikia virti – jie išvirs kepimo metu, sugerdami padažo skystį ir tapdami idealios konsistencijos. Svarbu faršą gerai paruošti su prieskoniais ir svogūnais, nes būtent įdaras suteikia didžiąją dalį skonio. Norint lengviau įdaryti makaronus, faršą galima sudėti į konditerinį maišelį ir įspausti į vamzdelius. Jei neturite specialaus konditerinio maišelio, galite naudoti stiprų plastikinį maišelį, kurio kampą nukirpsite. Kepimo formą geriausia naudoti su aukštesniais kraštais, kad padažas neišbėgtų kepimo metu. Prieš užberdami sūrį, patiekalą kepkite uždengę folija, kad makaronai gerai išvirtų, o paskutinius 10 minučių kepkite atidengę, kad sūris gražiai apskrustų.
As
Atsakyti
M
Atsakyti
Gintare
Atsakyti
Mėgėja
Sviestas
As
Atsakyti
Gaminu
Atsakyti
anonim
Atsakyti
Padažas