Aš pati asmeniškai itin mėgstu patiekalus su makaronais, tad dažnokai juos gaminu ir kas kartą bandau vis naujus ir kitus receptus. Įprastai stengiuosi gaminti kažką pagal savo šaldytuvo turinį ir pagal kitus turimus produktus lentynose. Bet būna dienų kai tokius patiekalus susiplanuoju iš anksto. Šis vienas iš tokių. Žinojau, kad noriu pasilepinti itin gardžiu patiekalu, tai viska susipirkau iš anksto, būtent šiam patiekalui.
Beje šiam receptui galite pasigaminti
naminius Tagliatelle makaronus. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Tagliatelle makaronus galima pakeisti
fettuccine,
papardelle arba net
linguine makaronais. Jei neturite vištienos filė, puikiai tiks ir kalakutiena arba
kiaulienos išpjova. Pievagrybius galima pakeisti kitomis grybų rūšimis –
voveraitėmis,
baravykais ar
šitake grybais, o norint stipresnio skonio, galima naudoti įvairių grybų mišinį. Jei neturite 10% riebumo grietinėlės, galite naudoti 35% riebumo plakamąją grietinėlę (tokiu atveju jos reikėtų mažiau, apie 100 ml) arba 20% grietinę (apie 200-250 ml). Fermentinį sūrį galima pakeisti parmezanu, grana padano, pekorino arba net kietuoju ožkos sūriu. Šviežią baziliką galima pakeisti petražolėmis, krapais arba rozmarinu, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Ruošiant šį patiekalą, labai svarbu neperkepti vištienos, kad ji išliktų sultinga. Geriausia ją kepti ant vidutinės-aukštos kaitros, kol išorėje susiformuoja švelni auksinė plutelė, o viduje išlieka sultinga. Makaronus rekomenduojama virti al dente, t.y. truputį kietesnius, nei nurodyta ant pakuotės, nes jie dar šiek tiek suminkštės maišant su karštu padažu. Grybams reikia duoti pakankamai laiko apkepti, kad išgaruotų drėgmė ir atsiskleistų jų skonis. Dar vienas patarimas – būtinai įdėkite kelis šaukštus vandens, kuriame virė makaronai, į padažą. Jame esantis krakmolas padės padažui geriau prilipti prie makaronų ir suteiks jam šilkinę tekstūrą.
Irena
Atsakyti