Tagliatelle makaronai su vištiena, pievagrybiais, grietinėle ir sūriu

2025-02-25 Autorius oSkanu.lt

Tagliatelle makaronai su vištiena, pievagrybiais, grietinėle ir sūriu
Aš pati asmeniškai itin mėgstu patiekalus su makaronais, tad dažnokai juos gaminu ir kas kartą bandau vis naujus ir kitus receptus. Įprastai stengiuosi gaminti kažką pagal savo šaldytuvo turinį ir pagal kitus turimus produktus lentynose. Bet būna dienų kai tokius patiekalus susiplanuoju iš anksto. Šis vienas iš tokių. Žinojau, kad noriu pasilepinti itin gardžiu patiekalu, tai viska susipirkau iš anksto, būtent šiam patiekalui.

Beje šiam receptui galite pasigaminti naminius Tagliatelle makaronus. :)

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Tagliatelle makaronus galima pakeisti fettuccine, papardelle arba net linguine makaronais. Jei neturite vištienos filė, puikiai tiks ir kalakutiena arba kiaulienos išpjova. Pievagrybius galima pakeisti kitomis grybų rūšimis – voveraitėmis, baravykais ar šitake grybais, o norint stipresnio skonio, galima naudoti įvairių grybų mišinį. Jei neturite 10% riebumo grietinėlės, galite naudoti 35% riebumo plakamąją grietinėlę (tokiu atveju jos reikėtų mažiau, apie 100 ml) arba 20% grietinę (apie 200-250 ml). Fermentinį sūrį galima pakeisti parmezanu, grana padano, pekorino arba net kietuoju ožkos sūriu. Šviežią baziliką galima pakeisti petražolėmis, krapais arba rozmarinu, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Ruošiant šį patiekalą, labai svarbu neperkepti vištienos, kad ji išliktų sultinga. Geriausia ją kepti ant vidutinės-aukštos kaitros, kol išorėje susiformuoja švelni auksinė plutelė, o viduje išlieka sultinga. Makaronus rekomenduojama virti al dente, t.y. truputį kietesnius, nei nurodyta ant pakuotės, nes jie dar šiek tiek suminkštės maišant su karštu padažu. Grybams reikia duoti pakankamai laiko apkepti, kad išgaruotų drėgmė ir atsiskleistų jų skonis. Dar vienas patarimas – būtinai įdėkite kelis šaukštus vandens, kuriame virė makaronai, į padažą. Jame esantis krakmolas padės padažui geriau prilipti prie makaronų ir suteiks jam šilkinę tekstūrą. 

Ingredientai

    • "Tagliatelle" makaronai: 150 gramų
    • vištienos filė: ~100-150 gramų
    • pievagrybiai: 4 vidutinio dydžio (tinka ir kitokie grybai)
    • 10% riebumo grietinėlė: ~150-200 mililitrų
    • fermentinis sūris: 70 gramų
    • druska
    • pipirai
    • šviežias bazilikas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užkaiskite vandenį makaronams, į jį berkite žiupsnį druskos.
  2. 2. Per tą laiką, kol vanduo ruošiasi virti, supjaustykite vištienos filė nedideliais gabaliukais.
  3. 3. Nuvalykite pievagrybius, juos taipogi supjaustykite, bet ne smulkiai.
  4. 4. Į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus.
  5. 5. Dėkite vištieną į įkaitintą keptuvę ir apkepkite.
  6. 6. Kai vanduo jau užviręs, dėkite į jį makaronus ir leiskite virti - minute mažiau nei nurodyta ant pakuotės.
  7. 7. Po to ant apkepusios vištienos dėkite pievagrybius, kai šie apkepa, pilkite grietinėlę. Dar porą minučių ir į keptuvę su padažu dėkite sutarkuotą fermentinį sūrį, druską bei pipirus.
  8. 8. Palaukite kol sūris išsilydys, gerai pamaišykite.
  9. 9. Makaronus nukoškite (arba išgriebkite specialiu šaukštu).
  10. 10. Kelis šaukštus vandens, kuriame virė makaronai, jeigu norisi, galite įpilti į padažą.
  11. 11. Suverskite makaronus, viską gerai permaišykite, kad apliptų padažu.
  12. 12. Išjungus ugnį, jeigu norisi, galite pabarstyti susmulkintu baziliku. Patiekite ir lepinkitės!
Tagliatelle makaronai su vištiena, pievagrybiais, grietinėle ir sūriu

Irena

Man labai patiko šis receptas. :)
Atsakyti
Pad Thai su vištiena
(2)
Traški vištiena (vištiena kitaip)
(3)