Santa Maria malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
smulkinta Santa Maria kalendra: žiupsnelio
žaliosios citrinos sultys: iš 1 vnt.
žaliosios citrinos tarkuota žievelė: iš 1 vnt.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 225 laipsnių temperatūros.
2. Tada bulvių skilteles apšlakstome aliejumi, pabarstome bulvių prieskoniais ir viską gerai išmaišome.
3. Sudedame į kepimui tinkamą formą ir kepame orkaitėje maždaug 35 minutes.
4. Tada vištienos blauzdeles sudedame į kepimui tinkamą formą.
5. Sumaišome tarpusavyje česnakus, tarkuotą citrinos žievelę, rozmarinus, čiobrelius, rapsų aliejų, druską bei pipirus.
6. Patarimas: Citrinos žievelės nutarkavimui aš naudoju tokio tipo tarką, kaip pavaizduota šiame video, ji man tapo nepakeičiama šiam procesui. Rekomenduoju įsigyti ir Jums.
7. Gautą mišinį užpilame ant vištienos ir kepame orkaitėje maždaug 25 minutes.
8. Dubenėlyje sumaišome visus padažui skirtus ingredientus, paragaujame ar nieko netrūksta.
9. Galiausiai iškeptas bulves su vištiena patiekiame su įvairiausiomis salotomis, padažu ir raudonuoju svogūnu. Skanaujame!
Atsakinėjama į Komentarą