Jautienos faršo iešmeliai - kebabiukai ant laužo arba orkaitėje

2018-05-04 Autorius oSkanu.lt

Jautienos faršo iešmeliai - kebabiukai ant laužo arba orkaitėje
Ar ir Jums kaip ir man kartais pritrūksta minčių, ką skanaus būtų galima paruošti iš faršo? Savo šaldytuve turėjau jautienos faršo ir galvojau ką čia pagaminus. Peržvelgiau savo senus užrašus ir atradau užsirašytą, bet nemėgintą receptą - faršo iešmeliai, kuriuos galima kepti ant laužo arba orkaitėje. Pirmu kartu pagaminau ant laužo, antru iškepiau orkaitėje. Abu variantai tikrai labai patiko ir skaniai gavosi.

Beje, taip pat užrašuose buvo parašyta, kad galima gaminti ir su malta aviena, bet kol kas šio varianto dar nemėginau. Tačiau esu beveik garantuota, kad jeigu mėgstate avieną, tai viskas puikiai pavyksta ir su šia mėsa! :)

Ingredientai

    • malta jautiena: 400 gramų (arba aviena)
    • džiūvėsėliai: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • mediniai iešmukai: 4
    • lavašas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių medinius iešmelius pamerkite į vandenį, kad kepdami jie nesudegtų.
  2. 2. Tuomet į faršą sudėkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius bei labai gerai išminkykite rankomis.
  3. 3. Tada mėsą padalinkite į 4 lygias dalis bei formuokite dešreles, į kurių vidurį verkite medinį pagaliuką ir suformuokite kebabą. Visi turėtų būti vienodi, paspauskite, kad tvirtai laikytųsi.
  4. 4. Aptepkite juos aliejumi bei kepkite kepsninėje ant žarijų arba orkaitėje, įjungusios grilio režimą maždaug pusvalandį.
  5. 5. Po to kebabus patiekite su lavašu, šviežiomis daržovėmis bei riebiu jogurtu. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau kebabų receptų rasite: Kebabai.
Kopūstų apkepas su mėsos kukuliukais
(11)
Skanus mėsos ir daržovių kišas su mocarela
(1)
Žiedinių kopūstų apkepas su faršu
(15)