Per burokinę tarką tarkuotos bulvės suteikia blynams ypatingą tekstūrą – jie išeina traškūs iš išorės ir minkšti viduje, o malta mėsa viduje tampa sultinga ir aromatiška. Šiuos blynus galima patiekti karštus, geriausiai su grietine. Paruošimo procesas nėra sudėtingas, tačiau rezultatas nustebins net išrankiausius gurmanus. Bulviniai blynai su mėsa – tai patiekalas, kuris puikiai atspindi lietuvišką kulinarijos paveldą ir jo skonius.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje bulvių galima naudoti pusę bulvių ir pusę cukinijų, taip patiekalas taps lengvesnis ir mažiau kaloringas.
- Malta mėsa gali būti jautiena, kiauliena, vištiena ar net kalakutiena – pasirinkite pagal savo skonį.
- Jei neturite šviežių svogūnų, galite naudoti svogūnų laiškus arba porą.
- Kiaušinį galima pakeisti 2 valgomaisiais šaukštais jogurto, jei norite lengvesnės versijos.
- Vietoje kvietinių miltų tinka avižiniai, grikių ar kukurūzų miltai, jei laikotės specialios dietos.
- Galite pridėti ir kitų daržovių – tarkuotų morkų ar pastarnokų – dėl papildomo skonio ir maistinės vertės.
- Prieskonius galite keisti pagal sezoniškumą – vasarą šviežios žolelės, žiemą – džiovinti prieskoniai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Nusausinkite tarkuotas bulves prieš maišymą su kitais ingredientais – taip blynai bus traškesni.
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kad mėsa viduje spėtų iškepti, o išorė netaptų per tamsi.
- Jei norite dar traškesnių blynų, į tešlą įdėkite šaukštą krakmolo.
- Aliejus turi būti gerai įkaitęs prieš dedant tešlą – taip blynai nesugers riebalų.
- Iškepus, blynus galima trumpai padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
- Patiekalo skonį puikiai papildys naminė grietinė su smulkintais krapais ar česnaku.
- Blynų tešla turėtų būti vidutinio tirštumo – nei per skysta, nei per tiršta, kad blynai būtų puri.
- Jei ruošiate didesnį kiekį, jau iškeptus blynus galite palaikyti šiltus orkaitėje žemoje temperatūroje.
Petre
Atsakyti