Traškūs bulviniai blynai su mėsa per burokinę tarką

2025-04-29 Autorius oSkanu.lt

Traškūs bulviniai blynai su mėsa per burokinę tarką
Per burokinę tarką tarkuotos bulvės suteikia blynams ypatingą tekstūrą – jie išeina traškūs iš išorės ir minkšti viduje, o malta mėsa viduje tampa sultinga ir aromatiška. Šiuos blynus galima patiekti karštus, geriausiai su grietine. Paruošimo procesas nėra sudėtingas, tačiau rezultatas nustebins net išrankiausius gurmanus. Bulviniai blynai su mėsa – tai patiekalas, kuris puikiai atspindi lietuvišką kulinarijos paveldą ir jo skonius. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje bulvių galima naudoti pusę bulvių ir pusę cukinijų, taip patiekalas taps lengvesnis ir mažiau kaloringas.
  • Malta mėsa gali būti jautiena, kiauliena, vištiena ar net kalakutiena – pasirinkite pagal savo skonį.
  • Jei neturite šviežių svogūnų, galite naudoti svogūnų laiškus arba porą.
  • Kiaušinį galima pakeisti 2 valgomaisiais šaukštais jogurto, jei norite lengvesnės versijos.
  • Vietoje kvietinių miltų tinka avižiniai, grikių ar kukurūzų miltai, jei laikotės specialios dietos.
  • Galite pridėti ir kitų daržovių – tarkuotų morkų ar pastarnokų – dėl papildomo skonio ir maistinės vertės.
  • Prieskonius galite keisti pagal sezoniškumą – vasarą šviežios žolelės, žiemą – džiovinti prieskoniai.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Nusausinkite tarkuotas bulves prieš maišymą su kitais ingredientais – taip blynai bus traškesni.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad mėsa viduje spėtų iškepti, o išorė netaptų per tamsi.
  • Jei norite dar traškesnių blynų, į tešlą įdėkite šaukštą krakmolo.
  • Aliejus turi būti gerai įkaitęs prieš dedant tešlą – taip blynai nesugers riebalų.
  • Iškepus, blynus galima trumpai padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  • Patiekalo skonį puikiai papildys naminė grietinė su smulkintais krapais ar česnaku.
  • Blynų tešla turėtų būti vidutinio tirštumo – nei per skysta, nei per tiršta, kad blynai būtų puri.
  • Jei ruošiate didesnį kiekį, jau iškeptus blynus galite palaikyti šiltus orkaitėje žemoje temperatūroje.

Ingredientai

    • bulvių: 8 (vid. dydžio)
    • maltos mėsos: 100 gramų
    • svogūnų: 1
    • kiaušinių: 1
    • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • pipirų
    • mėgstamų prieskonių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskutame.
  2. 2. Tada bulves sutarkuojame per burokinę tarką.
  3. 3. Į gautą tarkį įmaišome miltus, kiaušinį, druską ir pipirus.
  4. 4. Tuomet svogūną labai smulkiai supjaustome.
  5. 5. Sumaišome svogūną su faršu, prieskoniais bei druska.
  6. 6. Po to įkaitiname keptuvę su riebalais arba tiesiog aliejumi.
  7. 7. Dedame šaukštą tarkių, tuomet ant viršaus šaukštą faršo ir dar kartą tarkį.
  8. 8. Šitaip sudedame visus blynus ir apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Skanaujame!
Traškūs bulviniai blynai su mėsa per burokinę tarką

Petre

Nesupratau per kuria vietą kitaip?
Atsakyti
Cepelinai su varške ir mėta
(1)