Karamelinis Tinginys su aguonomis ir sūriais riestainėliais

2024-12-03 Autorius Tinginiai

Karamelinis Tinginys su aguonomis ir sūriais riestainėliais
Karamelinis Tinginys su aguonomis ir sūriais riestainėliais - gardus ir nostalgiškas desertas, kuris džiugina savo skoniu ir paprastumu. Smulkūs sausainių ir riestainių gabalėliai susilieja su lengvai traškiomis paskrudintomis aguonomis, kurios prideda subtilų riešutų poskonį. Sviesto ir karamelizuoto pieno kremas suteikia desertui sodrumo bei nepakartojamo karamelės skonio. Iš šios masės suformuotas tinginys tampa minkštas, tačiau kartu išlaiko malonią struktūrą. Tai puikus pasirinkimas šventiniam stalui ar kaip greitas saldumynas, kuris visada patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Redaktorės Vaidos komentaras - yra tiek daug klasikinio tinginio variacijų, kad sau skaniausią tikrai kas kiekvienas. O šis receptas garantuotai sužavės visus mėgstančius sūru/saldu desertus. Ir karamelės mėgėjai būtinai turi išbandyti šį receptą. :)

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainius ir riestainiukus smulkiai sulaužyti ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Aguonas paskrudinti sausoje keptuvėje ir sudėti prie sausainių.
  3. 3. Sviestą ir karamelizuotą pieną sudėti į puodą ir pakaitinti ant vidutinės kaitros. Galima papildomai trintuvu sutrinti, kad pilnai susimaišytų į vientisą konsistenciją.
  4. 4. Paruoštą kremą supilti ant sausainių su aguonomis ir labai gerai išmaišyti.
  5. 5. Pasirinktą indą ištiesti maistine plėvele ir sudėti paruoštą masę. Išlyginti paviršių.
  6. 6. Tuo pačiu tinginį galima formuoti kaip dešrą - tereikia masę sudėti ant maistinės plėvelės ir standžiai susukti.
  7. 7. Paruoštą tinginį paslėgti sunkesniu daiktu (jeigu formuojama dešra, ją įdėti į indą) ir perkelti į šaldytuvą susistovėti ir sutvirtėti.
Karamelinis Tinginys su aguonomis ir sūriais riestainėliais
Burbuliniai vafliai | Receptas
(14)
Minkštos varškės spurgos
(1)
Veganiški kalėdiniai meduoliai
(1)