Velykoms lietuviai tikrai neturi tiek daug tradicinių kepinių kaip Kalėdoms. Mielinių pynių mes nekepame, bobų taip pat nelabai, gal dažniausiai pas mus pasikartojantis būdavo Miglės tortas, nes toks spalvotas nuo džiovintų vaisių.
Paskutiniais metais bedėliojant Velykų meniu mintis užkliuvo už rusų tradicinio Velykų patiekalo, kuris pavadintas Pascha. Nesu tikrai ar tai pyragas, ar labiau varškės kremas, ar tiesiog desertas, bet itin norėjau išmėginti, ir jeigu gausis, pasidalinti su Jumis visais.
Persiskaičiau įvairiausios literatūros, susižinojau, kaip paschą ruošdavo mano krikšto mama, tada sudėjau viską į vieną, nusprendžiau nenaudoti žalių kiaušinių ir gavau tokį tobulą receptą. Gaminau jau keletą kartų. Mūsų šeimai taip patiko, kad dabar gaminamės tiesiog prie kavos, nelaukdami jokių švenčių. Pamėginkite ir Jūs, esu tikra, kad patiks, norėsite lepintis dar ir dar! ;)