Kepta žąsis su obuoliais (kmynų, medaus ir prieskonių paukštienai marinatas)

2021-01-14 Autorius Jurgita - Jurgitos virtuvėlė

Kepta žąsis su obuoliais (kmynų, medaus ir prieskonių paukštienai marinatas)
Jeigu tik nusprendėte išsikepti žąsį, tai šis receptas yra būtent tai ko Jums reikia. Žąsį galima kepti ne tik didžiosioms šventėms, kaip Kalėdos ar Velykos, bet ir tada kai norisi palepinti visą savo šeimą ar užsukusius draugus. Tai tikrai karališkas paukštis, kurį valgant nusivylusių tiesiog nebūna.

Ingredientai

    • žąsys: 1 (manoji svėrė šiek tiek virš 4 kilogramų)
    • prieskoniai paukštienai
    • kmynai
    • medus
    • česnakas
    • rūgštūs obuoliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Žąsį iš vakaro nuplaukite ir ištrinkite kmynais.
  2. nuplauta ir kmynais ištrinta žąsis
  3. 2. Kitos dienos ryte pasidarykite medaus, prieskonių bei česnako mišinį.
  4. marinatas paukštienai - žąsiai kepti
  5. 3. Pasiruoštu mišiniu ištepkite žąsį (tiek išorę, tiek vidų). Palikite pusdieniui pasimarinuoti.
  6. marinuojama žąsis su medumi ir prieskoniais
  7. 4. Prieš kepdami, žąsį prikimškite obuoliais.
  8. 5. Dėkite į kepimo indą. Įpilkite šiek tiek vandens, kad bėgant riebalams nesviltų.
  9. 6. Kepkite maždaug 3,5 valandos 200 laipsnių temperatūroje. Pirmiau kepkite uždengę su folija ir kas maždaug 30 minučių palaistydami išbėgusiais riebalais.
  10. 7. Likus kepti apie 30 minučių atidenkite žąsį ir leiskite jai gražiai apskrusti. Skanaus!
  11. 8. Rekomendacija: Daugiau žąsies receptų rasite: Žąsies receptai.
Kalėdinis vainikas - kaip pasidaryti?
(1)
Sveiki kalėdiniai sausainiai
(1)