Kalėdinė avižinė košė su šokolado ir meduolių prieskoniais

2025-01-25 Autorius oSkanu.lt

Kalėdinė avižinė košė su šokolado ir meduolių prieskoniais
Šventiniu laikotarpiu, kai namai prisipildo jaukumo ir džiaugsmo, norisi pradžiuginti save ir artimuosius ypatingais pusryčiais. Kalėdinė avižinė košė su šokolado ir meduolių prieskoniais – tai puikus būdas pradėti dieną su šventine nuotaika. Ši košė ne tik sušildys šaltą rytą, bet ir suteiks energijos bei malonumo pojūtį.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Avižiniai dribsniai: Galite naudoti tiek greito paruošimo, tiek pilno grūdo avižinius dribsnius, priklausomai nuo pageidaujamos tekstūros.
  • Vanilinis pudingo milteliai: Jei neturite vanilinio pudingo miltelių, juos galite pakeisti šokoladiniais pudingo milteliais arba kukurūzų krakmolu, pridėdami šiek tiek vanilės ekstrakto.
  • Natūralus jogurtas: Vietoj natūralaus jogurto galite naudoti graikišką jogurtą arba augalinės kilmės jogurtą, pvz., kokosų ar migdolų, jei norite pieno produktų alternatyvos.
  • Juodasis šokoladas: Galite rinktis pieninį šokoladą arba šokoladą su riešutais, kad suteiktumėte papildomo skonio.
  • Žemės riešutų sviestas: Pakeiskite migdolų, anakardžių ar lazdyno riešutų sviestu, atsižvelgdami į savo skonio preferencijas.
  • Meduolių prieskoniai: Jei neturite paruošto mišinio, galite sumaišyti cinamoną, imbierą, muskato riešutą ir gvazdikėlius.
  • Granola: Naudokite mėgstamą granolą arba susmulkintus riešutus bei džiovintus vaisius.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Norėdami sutaupyti laiko ryte, galite iš vakaro paruošti avižinius dribsnius, užpildami juos vandeniu ar pienu, ir palikti brinkti šaldytuve.
  • Jei mėgstate saldesnę košę, įdėkite šaukštelį medaus, klevų sirupo ar kito mėgstamo saldiklio.
  • Papuoškite košę šviežiomis uogomis, pjaustytais vaisiais ar tarkuotu šokoladu, kad suteiktumėte papildomo skonio ir estetikos.

Kalorijos:

Šiame recepte iš viso yra apie 557 kalorijų. Jei patiekalą padalinsite į dvi porcijas, kiekvienoje porcijoje bus apie 278,5 kalorijų. 

Ingredientai

    • Avižiniai dribsniai: 40 g (4 valgomieji šaukštai)
    • Vanilinis pudingo milteliai: 20 g (2 valgomieji šaukštai)
    • Natūralus jogurtas: 150 g
    • Juodasis šokoladas: 6 g (1 kubelis)
    • Žemės riešutų sviestas: 10 g (1 arbatinis šaukštelis)
    • Meduolių prieskoniai: 2 g (pusė arbatinio šaukštelio)
    • Granola: 10 g (1 arbatinis šaukštelis)
    • Kalėdinė šokoladinė figūrėlė: 1 vnt. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ištirpinkite šokoladą. Juodojo šokolado kubelį ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Atsargiai maišykite, kad jis netaptų per karštas.
  2. 2. Paruoškite pagrindą. Natūralų jogurtą sumaišykite su ištirpintu šokoladu ir meduolių prieskoniais, kol masė taps lygi ir vientisa. Supilkite į serviravimo dubenėlį.
  3. 3. Virkite avižinius dribsnius. Avižinius dribsnius suberkite į mažą puodą, užpilkite vandeniu, kad šiek tiek viršytų dribsnius, ir virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kad jie nepridegtų.
  4. 4. Paruoškite pudingo mišinį. Vanilinius pudingo miltelius sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens (apie 1/4 puodelio), maišykite, kol neliks gumulėlių.
  5. 5. Sujunkite pudingą su koše. Kai avižiniai dribsniai taps kreminiai, supilkite paruoštą pudingo mišinį į puodą. Virkite dar kelias minutes, kol masė taps tiršta.
  6. 6. Patiekite košę. Paruoštą košę perkelkite į dubenėlį su jogurto ir šokolado mišiniu.
  7. 7. Papuoškite. Ant košės uždėkite šaukštelį žemės riešutų sviesto, pabarstykite granola ir uždėkite šokoladinę figūrėlę.
  8. 8. Mėgaukitės. Patiekite šiltą ir mėgaukitės šventiška skonių harmonija!
Kalėdinė avižinė košė su šokolado ir meduolių prieskoniais
Kalėdinė avižinė košė su šokolado ir meduolių prieskoniais
Kokosinis lašišos karis su daržovėmis
(1)