Kepta žąsis gabaliukais, su bulvėmis

2021-12-03 Autorius oSkanu.lt

Kepta žąsis gabaliukais, su bulvėmis
Šiandien su Jumis dalinuosi receptu kaip skaniai orkaitėje iškepti žąsį gabaliukais, kartu su bulvėmis. Man toks paruošimo būdas labai patinka, visada sulaukiu daugybės pagyrimų tiek iš šeimos narių, tiek iš užsukusių svečių. Labai rekomenduoju pamėginti ir Jums. Puikiai tiks didžiosioms šventėms, Kalėdoms ar Velykoms. Tad einame gaminti nieko nelaukdami! :)

Ingredientai

    • žąsys: 1
    • druska: 200 gramų
    • lauro lapai: 4
    • cinamonas: 1 lazdelės
    • kvapieji pipirai žirneliais: 1 valgomojo šaukšto
    • juodieji pipirai žirneliais: 1 valgomojo šaukšto
    • bulvės: 6-8 didelės
    • grietinė: 250 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perpjauname žąsį pusiau.
  2. 2. Užviriname 2 litrus vandens su druska, lauro lapais, cinamonu ir pipirais. Atvėsiname.
  3. 3. Sudedame į gilų puodą žąsies gabaliukus ir užpilame marinatu. Jeigu skysčio pritrūko - įpilame vandens.
  4. 4. Uždengiame lėkštute taip, kad žąsis būtų pilnai apsemta. Paliekame šaldytuve parai.
  5. 5. Po to išimame ir nusausiname. Pasmulkiname į mažesnius norimus gabaliukus.
  6. 6. Sudedame žąsies gabaliukus į kepimo skardą, taip pat sudedame bulves. Viską aptepame grietine.
  7. 7. Uždengiame folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 2-2,5 valandos.
  8. 8. Prieš kepimo pabaigą būtinai atidengiame, kad žąsies gabaliukai gražiai apskrustų. Skanaujame!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau keptos žąsies receptų rasite: Keptos žąsies receptai.
Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais
(7)
Kalėdinė žąsis su apelsinų padažu, kepta orkaitėje
(3)