Įprastai, kad pagaminti paštetą, būtina naudoti brendį. Tačiau šį kartą pateiksiu nuostabu antienos kepenėlių paštetą, kuriam brendis nereikalingas, o skonis tiesiog puikus. Labai rekomenduoju, nes mūsų šeimai labai patiko. Viskas ko dar reikia, tai mėgstamos
duonos riekelių ir skanūs pusryčiai garantuoti.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei negalite gauti šviežių antienos kepenėlių, galite naudoti
vištienos arba
kalakutienos kepenėles – skonis bus kiek švelnesnis, bet paštetas vis tiek išliks labai skanus. Vietoje sviesto galima naudoti ghee sviestą, kuris suteiks patiekalui išskirtinio riešutinio aromato. Čiobrelius galima pakeisti rozmarinais arba šalavijais, jei labiau mėgstate šiuos prieskonius. Obuolių actą galima pakeisti balzaminiu actu arba citrinų sultimis – tai suteiks kitokio, bet ne mažiau gardaus rūgštumo. Jei neturite šviežių česnakų, galite naudoti česnakinę druską, tačiau tuomet sumažinkite įprastos druskos kiekį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kepenėles rekomenduojama prieš gaminimą išmirkyti piene apie 30 minučių – tai padės pašalinti kartumą. Kepant kepenėles, svarbu neperkepti, kad paštetas išliktų švelnus ir aksominis. Sviesto sluoksnis viršuje ne tik papildo skonį, bet ir prailgina pašteto galiojimo laiką. Norėdami išgauti ypač švelnią tekstūrą, pašteto masę galite pertrinti per smulkų sietelį. Paštetas bus dar skanesnis, jei prieš patiekimą pastovės šaldytuve bent 12 valandų – per tą laiką skoniai susijungs ir taps dar intensyvesni.