Antienos kulšelės apelsinų marinate

2025-01-20 Autorius braske_ir_pipirai

Antienos kulšelės apelsinų marinate
Antienos kulšelės apelsinų marinate – tai išraiškingo skonio patiekalas, puikiai tinkantis ypatingoms progoms ar išskirtiniam vakarienės akcentui. Antienos kulšelės išsiskiria sultingumu, kurį pabrėžia kvapnus marinatas, pagamintas iš šviežių apelsinų, imbiero ir česnako. Anyžius, lauro lapai ir aromatingos žolelės suteikia subtilaus prieskonių derinio, kuris maloniai papildo patiekalo skonį. Kulšelės iškepamos tobulai traškios ir sultingos, o patiekiamos su kreminės tekstūros bulvių koše ir gaiviomis salotomis, sukuriant puikų balansą tarp skonių ir tekstūrų.

Autorės komentaras - ši antiena, su šviežiomis apelsinų riekelėmis, rozmarinais, cinamonu ir anyžiais, tampa tikru gurmanišku šedevru! Tai yra tobulas derinys skonio ir aromato mėgėjams.

Ingredientai

    • Antienos kulšelės: 4 vnt.
    • Apelsinai: 1 vnt.
    • Cinamono lazdelės: 2 vnt.
    • Žvaigždiniai anyžiai: 4 vnt.
    • Lauro lapai: 2 vnt.
    • Imbiero šaknis: 1 cm
    • Česnakai: 4 skiltelės
    • Apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
    • Žolelės - čiobrelis, rozmarinas, šalavijas: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Imbierą nulupti, supjaustyti šiaudeliais i ir sudėti į dubenėlį.
  2. 2. Prie imbiero sudėti nuluptas česnakų skilteles.
  3. 3. Apelsiną supjaustyti gabaliukais.
  4. 4. Iš kito apelsino išspausti sultis.
  5. 5. Viską sudėti prie imbiero su česnakais.
  6. 6. Ten pat sudėti ir kitus prieskonius - anyžius, visas žoleles, lauro lapus, druską ir pipirus.
  7. 7. Viską gerai išmaišyti ir marinatą supilti ant antienos kulšelių.
  8. 8. Išmaišyti, kad visos kulšelės pasidengtų marinatu, indą uždengti ir perkelti į šaldytuvą marinuotis 12-24 val.
  9. 9. Kepti įkaitintoje iki 250 C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Tada sumažinti temperatūrą iki 160 C ir dar kepti 1,5-2 val.
  10. 10. Iškepusias kulšeles patiekti su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis.
Tavo pica su salotomis ir karštai rūkyta antiena arba vištiena
(1)
Tobulas marinatas paukštienai. Kepta antis.
(18)
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
(2)