Artėjančių Velykų proga - netikras zuikis amerikietiškai! Šis itin mielas netikras zuikis gali žaismingai papuošti Jūsų Velykų stalą, tik suteikite jam tokia progą! Nuo lietuviškojo netikro zuikio amerikietiškasis skiriasi tuo, jog ant netikro zuikio viršaus yra pilamas saldus pomidorų padažas, na ir dar į zuikio sudėtį įeina paprikos bei čederio sūris. Tiek lietuviško, tiek amerikietiško netikrų zuikių interpretacijų yra įvairiausių, su įvairiausiais priedais bei pagardais, bet šį kartą pasirinkau tradicinį amerikietišką netikro zuikio variantą.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jautienos faršą galima pakeisti kalakutienos ar vištienos faršu, jei norite lengvesnio ir mažiau kaloringo patiekalo. Vietoje kiaulienos faršo galima naudoti ir avienos faršą, kuris suteiks patiekalui intensyvesnį skonį.
- Jei neturite žaliosios paprikos, galite naudoti raudonąją papriką arba net cukinijos gabalėlius.
- Vietoje mėlynųjų svogūnų tinka ir paprastieji balti svogūnai ar askaloniniai svogūnai (šalotai).
- Čederio sūrį galima pakeisti gausiu arba gouda sūriu, tačiau reikėtų atsižvelgti į sūrio sūrumą ir atitinkamai koreguoti druskos kiekį recepte.
- Netikro zuikio gaminime galima naudoti tiek džiūvėsėlius, tiek sudžiūvusį batoną ar duoną. Jeigu naudojate batoną ar duoną, rekomenduojama ją išmirkyti piene, kad taptų minkšta bei gerai įsiminkytų į faršą.
- Vietoje pieno galima naudoti augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų ar avižų, jei norite išvengti laktozės ar mažinti gyvūninės kilmės produktų kiekį.
- Padažui galima naudoti ne tik parduotuvėje pirktą pomidorų padažą, bet ir naminį pomidorų padažą, pagamintą iš šviežių ar konservuotų pomidorų.
- Vietoje baltojo vyno acto galima naudoti obuolių actą arba citrinos sultis, o rudąjį cukrų galima pakeisti medumi ar klevų sirupu, jei norite natūralesnio saldumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Reklama
Ruošiant netikrą zuikį, svarbu atkreipti dėmesį į kelis esminius momentus, kurie padės pasiekti geriausią rezultatą:
- Visų pirma, stenkitės nepersūdyti faršo – atsiminkite, kad čederio sūris jau yra pakankamai sūrus, todėl druskos dėkite saikingai. Druskos kiekį visada galite koreguoti pagal savo skonį.
- Prieš dėdami faršą į kepimo formą, maždaug šaukštelį farše paruoškite ir iškepkite mažoje keptuvėlėje. Taip galėsite paragauti ir įvertinti, ar pakanka prieskonių, druskos, ar nereikia koreguoti skonio.
- Formuojant netikrą zuikį, stenkitės, kad jis būtų vienodo storio visame ilgyje – taip jis keps tolygiai. Jei naudojate termometrą mėsos patiekalams, netikro zuikio vidaus temperatūra turėtų pasiekti 75°C, kad būtų užtikrintas saugus vartojimas.
- Kepant netikrą zuikį, verta jį kelis kartus patepti padažu. Tai ne tik suteiks papildomo skonio, bet ir užtikrins, kad viršutinė dalis neišdžiūtų. Kepimo metu padažas karamelizuojasi, suteikdamas patiekalui malonų blizgesį ir papildomą skonį.
- Po kepimo būtinai leiskite netikram zuikiui pastovėti bent 10-15 minučių prieš pjaustant – taip patiekalas bus lengviau pjaustomas ir išliks sultingesnis.
Atsakinėjama į Komentarą