Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais

2017-11-21 Autorius oSkanu.lt

Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
Nuostabaus skonio nekeptas pyragas su philadelphia sūriu, plakta grietinėle, sausainiais su šokoladu ir pienišku šokoladu su riešutais. Daugybe skanėstų vienoje vietoje, ar kas gali būti geriau?

Į sūrio ir grietinėlės masę dėjau itin nedaug cukraus, tad pyragas nėra per saldus, savyje turi gaivumo. Taip pat, įdomus dalykas tas, kad pagrindą pyragui gaminau iš sausainių ir sūrio, o ne sviesto. Tai šiam sūrio pyragui suteikia savotiško skonio ir minkštumo. Nuostabi idėja!

Gamindami naudojame 24-26 centimetrų skersmens tortinę.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sausainiai su šokolado gabalėliais: 250 gramų
    • sūris "Philadelphia": 60 gramų
    Sūrio masei:
    • sūris "Philadelphia": 300 gramų
    • riebi grietinėlė: 370 gramų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • želatina: 30 gramų
    • cukrus: 70 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • sausainiai su šokolado gabalėliais: 125 gramų
    Glaistui:
    • pieniškas šokoladas su riešutais: 100 gramų
    • grietinėlė: šlakelio
    • aliejus: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tortinę išklokite su kepimo popieriumi. Tada sausainius sumalkite bei gerai išmaišykite su sūriu. Viską sukrėskite į tortinę bei pirštais suspauskite pyrago pagrindą. Pastatykite jį į šaldytuvą.
  2. 2. Tuomet želatiną išbrinkinkite vos šiltame vandenyje bei ištirpinkite virš karštų garų vonelės. Padėkite į šalį, kad skystis atvėstų.
  3. 3. Po to grietinėlę plakite, kol susidaro putos. Sudėkite sūrį, vanilę, cukrų bei plakite toliau, kol susidaro tiršta vienalytė masė. Plakdamos dideliu greičiu, supilkite ištirpusią bei pravėsusią želatiną.
  4. 4. Tada sausainiukus pasmulkinkite bei be atlikusių trupinių įmaišykite į sūrio ir grietinėlės kremą. Viską supilkite ant paruošto, atšalusio sausainių pagrindo. Pyragą palikite pastovėti kambario temperatūroje.
  5. 5. Tuomet šokoladą sulaužykite bei ištirpinkite su šlakeliu grietinėlės ir šaukšteliu aliejaus. Išmaišykite, leiskite pravėsti, kad nebūtų karštas, ir apšlakstykite juo pyrago viršų.
  6. 6. Paskui pastatykite pyragą į šaldytuvą bei palaukite kelias valandas, kad gerai sustingtų. Skanaukite!
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
Nekeptas sūrio pyragas su sausainiais
Grietininis mėlynių pyragas
(5)