Autorius apie receptą
Sūrio pyragus aš tikrai labai mėgstu gaminti ir gaminu jau daugybe metų. Puikiai prisimenu, kad patys pirmieji mano čyzkeikai buvo kažkas tokio nuostabaus, nes niekur kažko panašaus nebuvo tekę ragauti. Ir aplinkiniams buvo tai nauja, nes dar tada dauguma net nežinojo, kas tai per pyragas.
Šiaip sūrio pyragai būna tiek nekepti, tiek kepti. Nekeptas įprastai yra gaminamas su grietinėle, labai purus. O keptas sūrpyragis sunkesnis, bet kreminis ir ne toks riebus. Aš dažniausi renkuosi keptą, vis dėl to. Bet čia yra tarsi Dievų maistas, neverta nei tuščiažodžiaut. Fantastiškas desertas, neveltui visas pasaulis jį taip liaupsina. Paskutiniu metu vis rečiau jį kepu, nes jį iškepus nieko nebenustebinu, bet jei išeinu į miestą pasižmonėt ir restorano ar tai kavinės meniu pamatau, kad jie turi šį pyragą, tai privalau užsisakyti, nes visur juos gamina vis kitaip. Kartais pasilepinu, o kartais labai nusiviliu, kai paprastą varškės pyragą visokie sąžinės neturintys maisto demonai drąsiai pavadina sūrio pyragu. Gėda Jums, nes tai tikrai nėra tas pats. Ir žiauriai būna tada nefaina. Nes, yra žmonių, kurie labai nemėgsta varškės, bet tiesiog dievina kreminį sūrį ir jiems sūrio pyragas itin patinka. O kam nepatiktų, dar tokio žmogaus tiesą pasakius nesutikau. Čia labai rimtai. Tikriausiai dėl to, kad jis toks paprastas, bet tuo pačiu tobulas. Net ir atrodo labai gražiai. Man pačiai labiausiai patinka patiekti su karamele, bet gardu ir su trintomis uogomis ar šokoladu.
Atsiliepimai