Skaniausias sviestinis trupininis obuolių pyragas

2023-10-08 Autorius Lithuanian in the USA

Skaniausias sviestinis trupininis obuolių pyragas
Niekada nemaniau, kad sviestinis trupininis obuolių pyragas gali būti toks skanus. Paruošimo tikrai nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kepiau jau daug kartų ir visais kartais viskas gavosi labai gerai. Šį receptą man parodė labai gera draugė. Tikrai labai didelis ačiū jai. O aš dalinuosi su Jumis, nes esu tikra, kad gaminsite daug kartų ir išsisaugosite receptą ateičiai! Tad pradedam gaminti! ;)

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 1 valgomojo šaukšto
    • cukraus pudra
    Obuoliams:
    • obuoliai: 5
    • sviestas: 10 gramų
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Trupiniams:
    • miltai: 1,25 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 0,75 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių temperatūros. Su kepimo popieriumi išklojame 20×30 centimetrų formą.
  2. 2. Tuomet trupiniams sumaišome miltus su kepimo milteliais, cukrumi bei sviestu. Triname pirštais, kol susidarys trupiniai. Atidedame.
  3. 3. Tada obuolius nulupame, supjaustome riekelėmis, apibarstome cinamonu bei kepame svieste maždaug 5 minutes, kol suminkštės. Atvėsiname.
  4. 4. Po to tešlai ištriname sviestą su cukrumi, įmaišome kiaušinį, miltus, kepimo miltelius bei pieną. Tešlą sudedame į formą.
  5. 5. Ant tešlos sudedame atvėsintus obuolius, gausiai užbarstome trupiniais.
  6. 6. Kepame maždaug 40 minučių. Iškeptą apibarstome cukraus pudra. Skanaujame!
  7. 7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Jolanta

Kepiau, tikrai fantastiškai pavyko. Visai šeimai labai patiko. Bus kepamas dar ne kartą. :)
Atsakyti
Skaniausias sviestinis trupininis obuolių pyragas

Viktorija

Be galo saldus. Prie kavos gal ir gerai, bet kitą kartą tikrai mažinsiu cukraus kiekį.
Atsakyti

Temperatura

O kepate 160 laipsnių tas 40 minučių?
Atsakyti
Obuolių pyragas su šokolado lašiukais
(1)