Greitas, paprastas ir labai skanus slyvų pyragas pagal Beatą

2018-11-06 Autorius oSkanu.lt

Greitas, paprastas ir labai skanus slyvų pyragas pagal Beatą
Greitas, paprastas ir labai skanus slyvų pyragas – tai tikras atradimas, kai norisi kažko saldaus, tačiau neturite daug laiko gaminimui. Šis pyragas gaminamas iš paprastų ingredientų, kurie tikriausiai jau yra jūsų virtuvėje: miltų, medaus, varškės, kiaušinių, sviesto ir prinokusių slyvų. Jums tereikia greitai sumaišyti tešlą, išdėlioti pjaustytas slyvas ir iškepti. Valanda orkaitėje ir namai pakvips gardžiu slyvų aromatu. Pyragui kepant slyvos išskiria sultis, kurios susigeria į pyragą jam suteikdamos papildomos drėgmės ir skonio. Pyragas iškepa sunkus, drėgnas, varškinis, riešutinis. Tai idealus desertas bet kuriai progai, tiek prie arbatos puodelio popietės metu, tiek vaišinti svečius po vakarienės.

Redakcijos komentaras - slyvas galima pakeisti persikais ar kriaušėmis. Svarbu stebėti kepimo laiką, kad vaisiai suminkštėtų, o pyragas iškeptų. 

Ingredientai

    • Sviestas: 100 g. (minkštas)
    • Skystas medus: 150 g.
    • Kepinių kakava: 2-3 valg. š.
    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Migdolų miltai: 150 g.
    • Varškė: 250 g.
    • Kukurūzų kruopos: 120 g. (tinka ir manai)
    • Slyvos: 9 vnt.(arba kiek prireiks maždaug paviršiui uždengti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje iki purios masės išplakti sviestą su medumi. Atskirti kiaušynių trynius nuo baltymų. Baltymus atidėti, o kiaušinių trynius sudėti prie sviesto masės ir labai gerai išplakti. Suberti migdolų miltus ir kukurūzų kruopas. Išmaišyti.
  2. 2. Į masę sudėti varškę ir gerai ją įmaišyti. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakti kiaušinių baltymus ir palengva, per kelis kartus įmaišyti į tešlą.
  3. 3. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti visą tešlą ir ant viršaus išdėlioti per pusę perpjautas slyvas pjauta puse žemyn. Slyvas lengvai įspausti į tešlą.
  4. 4. Orkaitę įkaitinti iki 190C ir pyragą kepti apie 40-50 min. Ar pyragas jau iškepęs patikrinti medinių pagaliuku, įsmeigus į pyrago vidurį, ištrauktas pagaliukas turi būti švarus.
  5. 5. Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir leisti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.

Dovilė

Manų kruopas kartu su migdolų miltais sumaišyti? Nedarašėte
Atsakyti
Šokoladinis braunis be kepimo
(1)