Autorius apie receptą
Šį kartą noriu Jums pasiūlyti labai skanų desertą, kuris itin tinka prie kavos ar arbatos. Mano metų atradimas varškės pyragas su obuoliene. Aš šį kartą naudojau savo virtą obuolienę su avietėmis. Pyragas gaunasi tikrai labai skanus, buvo mūsų šeimoje suvalgytas iškart, nors asmenų nedaug. Visi persivalgė ir vieningai nusprendė, kad jau artimiausiu metu kepsime jį dar kartą.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje sviesto galima naudoti kokybišką margarino kepiniams skirtą pakaitalą, tačiau sviestas suteikia sodresnį skonį.
- Miltus galima pakeisti speltų arba avižiniais miltais – pyragas įgaus šiek tiek kitokį, bet labai įdomų skonį.
- Cukrų galima keisti rudu cukrumi arba kokoso cukrumi – tai suteiks karamelinį prieskonį.
- Krakmolą galima keisti manų kruopomis ar kukurūzų krakmolu – rezultatas vis tiek bus stabilus.
- Varškę galima naudoti tiek tradicinę birią, tiek kreminę, svarbiausia – kad ji būtų natūrali, be priedų.
- Obuolienę galite pakeisti kita mėgstama uogiene: aviečių, vyšnių, šermukšnių ar net rabarbarų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Naudokite kambario temperatūros sviestą – taip lengviau suformuosite purią trupinių tešlą.
- Norėdami dar trapesnės tešlos tekstūros, įberkite šaukštelį kepimo miltelių.
- Jei norite, kad pyragas būtų drėgnesnis – obuolienę paskirstykite storesniu sluoksniu arba šiek tiek įmaišykite į varškės masę.
- Prieš kepdami, pyrago viršų galite apibarstyti cinamonu arba pabarstų mišiniu, kad suteiktumėte papildomo traškumo ir aromato.
- Leiskite pyragui atvėsti bent 30 minučių prieš pjaustant – tuomet jo forma bus stabilesnė ir skoniai pilnai atsiskleis.
Atsiliepimai
Jūratė
Atsakyti