Paprastas varškės pyragas su obuoliene

Autorius apie receptą

Šį kartą noriu Jums pasiūlyti labai skanų desertą, kuris itin tinka prie kavos ar arbatos. Mano metų atradimas varškės pyragas su obuoliene. Aš šį kartą naudojau savo virtą obuolienę su avietėmis. Pyragas gaunasi tikrai labai skanus, buvo mūsų šeimoje suvalgytas iškart, nors asmenų nedaug. Visi persivalgė ir vieningai nusprendė, kad jau artimiausiu metu kepsime jį dar kartą. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje sviesto galima naudoti kokybišką margarino kepiniams skirtą pakaitalą, tačiau sviestas suteikia sodresnį skonį.
  • Miltus galima pakeisti speltų arba avižiniais miltais – pyragas įgaus šiek tiek kitokį, bet labai įdomų skonį.
  • Cukrų galima keisti rudu cukrumi arba kokoso cukrumi – tai suteiks karamelinį prieskonį.
  • Krakmolą galima keisti manų kruopomis ar kukurūzų krakmolu – rezultatas vis tiek bus stabilus.
  • Varškę galima naudoti tiek tradicinę birią, tiek kreminę, svarbiausia – kad ji būtų natūrali, be priedų.
  • Obuolienę galite pakeisti kita mėgstama uogiene: aviečių, vyšnių, šermukšnių ar net rabarbarų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite kambario temperatūros sviestą – taip lengviau suformuosite purią trupinių tešlą.
  • Norėdami dar trapesnės tešlos tekstūros, įberkite šaukštelį kepimo miltelių.
  • Jei norite, kad pyragas būtų drėgnesnis – obuolienę paskirstykite storesniu sluoksniu arba šiek tiek įmaišykite į varškės masę.
  • Prieš kepdami, pyrago viršų galite apibarstyti cinamonu arba pabarstų mišiniu, kad suteiktumėte papildomo traškumo ir aromato.
  • Leiskite pyragui atvėsti bent 30 minučių prieš pjaustant – tuomet jo forma bus stabilesnė ir skoniai pilnai atsiskleis.

Ingredientai

    Tešlai (22 cm. kepimo formai):
    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • miltai: 350 gramų
    • cukrus: 30 gramų
    • cinamonas: žiupsnelio
    Įdarui:
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 150 gramų
    • varškė: 500 gramų
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • obuolienė: 500 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ruoškite įdarą: Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė pabalsta bei patrigubėja.
  2. 2. Tada įmaišykite pertrintą varškę. Suberkite krakmolą ir dar vieną kartą išmaišykite.
  3. 3. Ruoškite tešlą: Dubenyje minkštą, kambario temperatūros sviestą sutrinkite su miltais, cukrumi bei žiupsneliu cinamono. Gaunasi puri trupinių masė.
  4. 4. Kelias saujas trupinių atidėkite į šalį - pasilikite pyrago viršaus apibarstymui.
  5. 5. Likusius trupinius suberkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir delnais suformuokite pyrago pagrindą.
  6. 6. Tuomet ant išklotos tešlos supilkite varškės masę, ant jos tolygiai paskirstykite mėgstamą obuolienę.
  7. 7. Apibarstykite likusiais trupiniais.
  8. 8. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60-75 minutes (kepimo laikas priklausys ir nuo turimos orkaitės).
  9. 9. Pjaustykite ir skanaukite! :)

Atsiliepimai

Jūratė

Turiu priekaištų tešlai - labai miltų daug ir valgant man jie jaučiasi. Verta pamėginti keisti į trąškią trapią- jei 200g sviesto, tai miltų taip pat 200g, 100g avižinių dribsnių, 100g rudo cukraus. Miltai idealiausi extra, bet gali būti ir paprasti. Va tokią tešlą ir dugnan, ir pabarstyti - būtų daug skaniau. Na nesužavėjo receptas šį kartą 😊
Atsakyti
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)