Nostalgiškas, purus ir nepaprastai skanus varškės pyragas "Draugystė" – tai tikras lietuviškos virtuvės šedevras, kuris daugelį sugrąžina į vaikystės laikus. Šio pyrago receptas perduodamas iš kartos į kartą, ir nenuostabu kodėl – tobula tešlos, varškės ir vaisių kombinacija sukuria harmoningą skonių simfoniją, kuri nepaliks abejingų. Trapus, smėlinis pagrindas, švelnus varškės įdaras ir maloniai rūgšteli obuolienė ar džemas sukuria tobulą balansą, kuris verčia norėti dar vieno gabalėlio. Nors pyragas gaunasi didelis, bet jis toks gardus, kad nerekomenduojama mažinti proporcijų – garantuoju, kad neliks nė trupinėlio!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje obuolienės puikiai tiks bet koks kitas mėgstamas džemas – aviečių, slyvų, braškių ar net abrikosų.
- Jei nemėgstate pernelyg saldaus skonio, galite rinktis mažiau saldintą uogienę arba ją pagaminti patys iš šviežių vaisių.
- Vietoje sviesto galima naudoti kokosų aliejų (kietoje būsenoje), tačiau tuomet pyragas įgaus lengvą kokosų aromatą.
- Varškę galima pakeisti grūdėtąja, jei mėgstate kitokią tekstūrą, arba netgi ricotta sūriu, nors tai jau bus ne visai autentiškas variantas.
- Miltus galima maišyti: 3/4 kvietinių ir 1/4 pilno grūdo kvietinių – taip gausite dar sodresnį skonį.
- Vanilės ekstraktą galima pakeisti vanilės cukrumi arba cinamonu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad pyragas būtų tobulas, svarbu laikytis kelių pagrindinių taisyklių. Pirmiausia, visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros – ypač sviestas ir kiaušiniai, tai padės išvengti tešlos susisluoksniavimo. Antra, kočiojant tešlą, naudokite minimalų kiekį miltų pabarstymui, kad tešla netaptų per sausa. Trečia, kepant apatinį sluoksnį, stebėkite, kad jis neperkepta – jis turėtų būti šiek tiek auksinis, bet ne rudas. Varškei išplakti naudokite elektrinį plaktuvą – taip išvengsite gumuliukų. Kai įmaišote baltymus į varškės masę, darykite tai labai atsargiai, kad neprarastų oro burbuliukų ir pyragas būtų purus. Prieš pjaustydami pyragą, būtinai leiskite jam visiškai atvėsti – taip išlaikysite gražią formą ir išvengsite byrėjimo.
Anželika
Atsakyti
Anonimė
Atsakyti
Anonime
WorldRecipes™
Atsakyti
Remigijus Z
Atsakyti
nesvarbu
Laima
rima
Atsakyti
Viktorija
Atsakyti
JolitaG.
Atsakyti