Ruduo man visada labiausiai asocijuojasi su obuoliais, su daug daug obuolių, todėl šiandien ir vėl obuolių pyragas. Šį kartą varškinės tešlos obuolių pyragas, kuris gaminamas su kremine varške.😁 Receptą pamačiau viename užsienio portale, perskaičiau ir nutariau išmėginti. Gavosi dar vienas fantastiškas obuolių pyragas, kuris mūsų šeimai labai patiko. Drąsiai rekomenduoju šį receptą ir Jums. Tad pradedam gaminti jau dabar!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Obuoliai: galite naudoti bet kokią obuolių veislę, tačiau rūgštesni obuoliai, kaip Antaniniai ar Auksis, suteiks pyragui malonaus kontrastingo skonio. Taip pat galite pakeisti dalį obuolių kriaušėmis arba sezoninėmis slyvomis.
- Kreminė varškė: vietoj kreminės varškės galima naudoti grietininę varškę arba rikotos sūrį, sumaišytą su šlakeliu grietinėlės.
- Cukrus: baltąjį cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba klevų sirupu, kuris suteiks karamelinio skonio. Taip pat galima naudoti medų, sumažinant jo kiekį 1/4 dalimi.
- Miltai: kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba naudoti mišinį iš 3/4 kvietinių ir 1/4 pilno grūdo miltų, taip padidinant pyrago maistinę vertę.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą rekomenduojama paruošti kambario temperatūros produktais – ypač svarbu, kad sviestas ir kreminė varškė nebūtų šalti.
- Obuolius supjaustykite plonomis, vienodo dydžio skiltelėmis, kad jos tolygiai iškeptų. Jei mėgstate, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek cinamono ar vanilinio cukraus, kurie puikiai dera su obuoliais.
- Pyrago kepimo metu stebėkite, kad viršus neperteptų – jei pradeda per greitai ruduoti, uždenkite folija.
- Pyragas skaniausias, kai yra visiškai atvėsęs, todėl nepulkite jo iškart pjaustyti.
Jurga
Atsakyti