Varškinės tešlos obuolių pyragas, ruoštas su kremine varške

2025-03-18 Autorius oSkanu.lt

Varškinės tešlos obuolių pyragas, ruoštas su kremine varške
Ruduo man visada labiausiai asocijuojasi su obuoliais, su daug daug obuolių, todėl šiandien ir vėl obuolių pyragas. Šį kartą varškinės tešlos obuolių pyragas, kuris gaminamas su kremine varške.😁 Receptą pamačiau  viename užsienio portale, perskaičiau ir nutariau išmėginti. Gavosi dar vienas fantastiškas obuolių pyragas, kuris mūsų šeimai labai patiko. Drąsiai rekomenduoju šį receptą ir Jums. Tad pradedam gaminti jau dabar! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Obuoliai: galite naudoti bet kokią obuolių veislę, tačiau rūgštesni obuoliai, kaip Antaniniai ar Auksis, suteiks pyragui malonaus kontrastingo skonio. Taip pat galite pakeisti dalį obuolių kriaušėmis arba sezoninėmis slyvomis. 
  • Kreminė varškė: vietoj kreminės varškės galima naudoti grietininę varškę arba rikotos sūrį, sumaišytą su šlakeliu grietinėlės. 
  • Cukrus: baltąjį cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba klevų sirupu, kuris suteiks karamelinio skonio. Taip pat galima naudoti medų, sumažinant jo kiekį 1/4 dalimi. 
  • Miltai: kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba naudoti mišinį iš 3/4 kvietinių ir 1/4 pilno grūdo miltų, taip padidinant pyrago maistinę vertę. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Tešlą rekomenduojama paruošti kambario temperatūros produktais – ypač svarbu, kad sviestas ir kreminė varškė nebūtų šalti. 
  • Obuolius supjaustykite plonomis, vienodo dydžio skiltelėmis, kad jos tolygiai iškeptų. Jei mėgstate, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek cinamono ar vanilinio cukraus, kurie puikiai dera su obuoliais. 
  • Pyrago kepimo metu stebėkite, kad viršus neperteptų – jei pradeda per greitai ruduoti, uždenkite folija. 
  • Pyragas skaniausias, kai yra visiškai atvėsęs, todėl nepulkite jo iškart pjaustyti. 

Ingredientai

    Tešlai:
    • obuoliai: 3
    • minkštas sviestas: 75 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kreminė varškė: 130 gramų
    • miltai: 160 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Pyrago viršui:
    • sviestas: 30 gramų
    • cukrus: 40 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išsukite su cukrumi bei druska iki purios masės.
  2. 2. Tada įdėkite varškės, išplakite.
  3. 3. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą išplakite.
  4. 4. Tuomet berkite persijotus miltus su kepimo milteliais bei išmaišykite.
  5. 5. Dėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  6. 6. Obuolius nulupkite bei supjaustykite skiltelėmis. Išdėliokite ant tešlos.
  7. 7. Po to pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitinkite, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepkite obuolius.
  8. 8. Paskui kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių, kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs.
  9. 9. Atvėsinkite ir lepinkitės!
Varškinės tešlos obuolių pyragas, ruoštas su kremine varške

Jurga

buvau gaminusi kažką panašaus tik su paprasta varške, turiu pasakyti, kad su kremine gaunasi tikrai skaniau. Ačiū. :)
Atsakyti