Obuolių ir rabarbarų pyragas be baltų miltų ir kiaušinių

2018-06-27 Autorius Rytas Labas

Obuolių ir rabarbarų pyragas be baltų miltų ir kiaušinių
Sveikas pyragas - itin nuostabus pasirinkimas, kai ilgai mąstai kaip pasilepinti vasaros (norėčiau juo džiaugtis ir ne tik vasarą, bet ir visus metus, tik kad rabarbarų sezonas trumpokas) sezonu, kad nepriaugti nereikalingų kilogramų. Nors labai ankstyva vasara / pavasario galas ir nėra obuolių sezonas, bet šis lengvas, greitai pagaminamas ir be galo skanus obuolių pyragas tikrai greitai taps Jūsų dažnu virtuvės svečiu. O vasaros proga jį gardinu dar ir didžiule sauja šviežių rabarbarų, kurie tiesiog idealiai "įsipaišo" į sveikuolišką pyragą be tradicinių miltų ir kiaušinių. Pyragas itin skanus ir jau atvėsęs, tad drąsiai galėsite jį skanauti ir pusryčių metu prie rytinio mėgstamos arbatos arba kavos puodelio. Taip pat galėsite pasiimti ir į darbą dienos metu pasilepinti.🙂 Nei vienas ingredientas šiame pyrage nepažadins Jūsų sąžinės balso, o jei dar ir cukraus visai nenaudosite, gausite labai sveiką desertą be gliuteno ir kiaušinių, bet tuo pačiu su daug ląstelienos, vitaminų ir nedaug kalorijų! Einame gaminti!:)

Ingredientai

    • obuoliai: 8 (vid. dydžio)
    • rabarbarai: poros saujų (~15 vnt.)
    • rudas cukranendrių cukrus: 0,5 puodelio
    • bolivinės balandos (kynvos) dribsniai: 1 puodelio
    • grikių miltai: 1 puodelio
    • goji uogos: poros saujų
    • cinamonas
    • kokoso aliejus (skardos ištepimui)
    • sviestas: 100-150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius nulupkite bei sutrinkite blenderiu arba supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. 2. Rabarbarus nulupkite bei taip pat susmulkinkite peiliu.
  3. 3. Susmulkintus rabarbarus bei cukrų įmaišykite į obuolių masę ir viską apibarstykite cinamonu. Kynvos dribsnius bei grikių miltus sumaišykite su goji uogomis.
  4. 4. Tada pasiruoškite kepimui – orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių temperatūros, o kepimo formą ištepkite su kokosų aliejumi.
  5. 5. Tuomet kepimo inde sluoksniuokite pyragą - pilkite dalį obuolių - rabarbarų masės, po to barstykite dribsnius, paskui vėl vaisių masę ir taip toliau.
  6. 6. Viršutinį obuolių - rabarbarų sluoksnį apibarstykite likusiais dribsniais bei padenkite išmėtytomis, plonomis sviesto juostelėmis.
  7. 7. Kepkite orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.
Traškus obuolių pyragas su kukurūzų kruopomis
(7)
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)