Pasakiškas varškės pyragas su traškia trupinėlių plutele

2023-10-08 Autorius oSkanu.lt

Pasakiškas varškės pyragas su traškia trupinėlių plutele
Ką tikrai labai mėgstu - tai pyragus. Pradedant obuolių, baigiant varškės. Šį varškės pyragą kepiau pirmą, bet tikrai ne paskutinį, kartą. Padirbėti prie jo šiek tiek reikėjo, bet tikrai buvo verta. Pyragas gavosi nuostabaus skonio, varškės masė puri ir sodri, o viršutinis trupinėlių sluoksnis užbaigė šį šedevrą. Labai tinka su vyšnių ar spanguolių padažu. 

Ingredientai

    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 300 gramų
    • druska: pagal skonį
    • kiaušiniai: 4 vienetų
    • sviestas: 180 gramų
    • liesa varškė: 750 gramų 
    • citrinų sultys: 3 valgomieji šaukštai
    • krakmolas: 50 gramų
    • grietinėlė: 250 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma dubenyje sumaišykite 150 gramų miltų, kepimo miltelius, 75 gramus cukraus, druską, kiaušinį ir 90 gramų susmulkinto gabaliukais sviesto, užminkykite tešlą, ir palikite ją pastovėti.
  2. 2. Tuomet gaminkite varškės įdarą - į atskirą dubenį dėkite varškę, 150 gramų cukraus, krakmolą, 3 kiaušinių trynius ir viską gerai išmaišykite iki kreminės konsistencijos. Jei varškė stambi - galite pertrinti prieš maišydami, kad neliktų gumuliukų.
  3. 3. Tuomet įmaišykite citrinų sultis. Išplakite kiaušinių baltymus iki baltų standžių putų ir išplakite grietinėlę.
  4. 4. Į paruoštą varškės masę įmaišykite išplaktus baltymus ir grietinėlę.
  5. 5. Tuomet naudodami 2/3 pasiruoštos tešlos išklokite 28 centimetrų skersmens tortinės nuimamais kraštais dugną (tešlos atrodys, kad yra nedaug).
  6. 6. Iš likusios tešlos padarykite kelių centimetrų aukščio pyrago sieneles. Tešlą subadykite šakute ir dėkite į iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių.
  7. 7. Tuomet padarykite viršutinį trupinėlių sluoksnį - sumaišykite 100 gramų miltų, 90 gramų sviesto ir 75 gramų cukraus, gautą masę trupinkite tarp pirštų, kol gausite tešlos trupinėlius.
  8. 8. Iš orkaitės ištraukite apkeptą tešlos pagrindą, dėkite į jį varškės masę, sulyginkite paviršių.
  9. 9. Tada tolygiai užberkite trupinėlių sluoksnį ir dėkite pyragą į iki 175 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 60-80 minučių, kol pyrago viršus pagels, o kraštai atsiskirs nuo formos sienelių.
  10. 10. Galiausiai pyragą aušinkite orkaitėje su atviromis durelėmis, kad nesukristų.
  11. 11. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra, galite pagardinti uogiene. Skanaus!

Jūratė

Tikrai būtinai išmėginsiu, nes atrodo tai fantastiškai!
Atsakyti
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)
Tortas "angelo ašara" su persikais
(1)