Ką tikrai labai mėgstu - tai pyragus. Pradedant obuolių, baigiant varškės. Šį varškės pyragą kepiau pirmą, bet tikrai ne paskutinį, kartą. Padirbėti prie jo šiek tiek reikėjo, bet tikrai buvo verta. Pyragas gavosi nuostabaus skonio, varškės masė puri ir sodri, o viršutinis trupinėlių sluoksnis užbaigė šį šedevrą. Labai tinka su vyšnių ar spanguolių padažu.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje liesos varškės galima naudoti vidutinio riebumo arba riebią varškę, tačiau tuomet pyragas bus kaloringesnis.
- Citrinų sultis galima pakeisti žaliosios citrinos sultimis arba pridėti citrinos žievelės, kuri suteiks dar intensyvesnį aromatą.
- Jei norite sumažinti cukraus kiekį, dalį cukraus galima pakeisti medumi arba klevų sirupu (naudokite 20% mažiau nei nurodyta cukraus).
- Krakmolą galima pakeisti manų kruopomis (tą patį kiekį), o tai suteiks įdomesnę tekstūrą.
- Grietinėlę galima pakeisti graikišku jogurtu arba maskarponės sūriu, jei norite dar sodresnio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių niuansų:
- Pirma, visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros – taip tešlą geriau užminkysite, o varškės masė bus vientisesnė.
- Antra, kiaušinių baltymus plakite šaltus ir būtinai švariame, sausame inde – net mažiausias riebalų kiekis neleis jiems gerai išsiplakti.
- Jei naudojate varškę su grūdeliais, būtinai ją pertrinkite per sietelį arba sutrinkite blenderiu, kad masė būtų vientisa.
- Kepant pyragą, nenaudokite konvekcijos režimo, nes taip pyragas gali sutrūkinėti. Jei pastebite, kad viršus per greitai ruduoja, uždenkite jį folija.
- Pyragą visuomet aušinkite lėtai – taip jis nesukris ir išliks purus.
Jūratė
Atsakyti