Šiame varškės pyrago recepte aš visai nenaudojau cukraus! Jeigu mėgstate saldžiau į kremą galima įdėti papildomai kelis valgomus šaukštus cukraus, nors saldumo yra pakankamai nuo kondensuoto pieno.
vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio (arba kitas pasirinktas ekstraktas pagal poreikį)
varškė: 400 gramų
tarkuota citrinos žievelė: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasirinktus sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinėlių (aš pati naudoju blenderį), sviestą ištirpinkite šilto vandens vonelėje, supilkite į smulkintus sausainius, kruopščiai išmaišykite, galiausiai patarkuokite citrinos žievelės.
2. Gautą masę palikite atvėsti, pasiskirstykite į dvi dalis, vieną dalį, tolygiai paskirstykite pasirinktoje kepimo skardoje.
3. Dėkite į orkaitę maždaug 5-8 minutėms (~170-180 laipsnių), kol lengvai paruduos.
4. Ištraukite ir kol atvės, per tą laiką pasiruoškite varškės kremą.
5. Varškę, kondensuotą pieną suplakite kartu iki vientisos masės (aš vėl tai darau blenderiu), supilkite šaukštelį vanilės ekstrakto ir įtarkuokite citrinos žievelės (galima įspausti ir citrinos sulčių, suteikia lengvos rūgštelės), tuomet vėl viską suplakite.
6. Gavusią masę supilkite ant mūsų paruošto sausainių pagrindo.
7. Dėkite į orkaitę maždaug 10-15 minučių (~170-180 laipsnių).
8. Ištraukite ir likusią sausainių dalį sutrupinkite ant viršaus, vėl šiek tiek citrinos žievelės ir dėkite kepti maždaug 20-25 minutes, kol viršus paruduos.
9. Ištrauktą pyragą dekoruokite apelsinais arba kitomis pasirinktomis uogomis, taip pat idealiai tinka ir kiti papuošimai.
10. Palikite bent kelias valandas pastovėti, kad prisigertų apelsinų sulčių ir pabaigtų stingti.
11. Patiekiame į stalą labai gerai atvėsusį! Skanaukite!
12. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.
Sandra
Naudingas
(0)
Labai skanus pyragas, ir lengvai paruošiamas 🥰
Atsakyti
Sandra
Atsakyti
Asta
Atsakyti
Asta