Varškės pyragas su apelsinais be kepimo - tikra atgaiva skonio receptoriams!

2019-10-27 Autorius oSkanu.lt

Varškės pyragas su apelsinais be kepimo - tikra atgaiva skonio receptoriams!
Itin kvapnus bei skanus varškės pyragas su apelsinais. Didžiausias pliusas, kad jo nereikia kepti, ir jis visada pavyksta.

Ingredientai

    • sausainiai: 250 gramų (naudoju "Gaidelio")
    • sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • grietinė: 50 gramų
    Įdarui:
    • apelsinų sultys: iš 1 vnt.
    • apelsinai: 2 (dideli)
    • varškė: 250 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • apelsinų likeris: 1 šaukšto (nėra būtina)
    Papuošimui:
    • apelsinai: 2
    • želatina: 1 pakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į formą sudedame apelsino gabaliukus, užpildome želatina, paruošta pagal instrukcija ant jos pakelio.
  2. 2. Tuomet sutrupiname sausainius, sumaišome su cukrumi bei ištirpintu sviestu ir supilame grietinę.
  3. 3. Tada gautą mišinį supilame į apvalią 25 centimetrų skersmens formą su nuimamais kraštais.
  4. 4. Gerai suspaudžiame šaukštu bei padedame į šaldytuvą maždaug 15-20 minučių.
  5. 5. Įdaras: Sutriname varškę su cukrumi, supilame apelsinų sultis, likerį (jeigu naudosime) bei sudedame apelsino griežinėlius. Maišome maždaug 2-3 minutes.
  6. 6. Tuomet išplakame grietinėlę bei sumaišome su varške.
  7. 7. Po to išimame pyragą iš šaldytuvo, sudedame įdarą ir vėl padėkite į šaldytuvą maždaug 10 minučių.
  8. 8. Kai jau pyragas atšals, uždedame jį ant apelsinų, užpiltų želatina, ir paliekame dar 10 minučių.
  9. 9. Apversčiame lėkštę. Paskui pyragą jau galite pjaustyti ir skanauti!

Nakties Rasa

Jeigu gerai matau, tai čia persikai, ne apelsinai..
Atsakyti

Neringa Adžgauskaitė

Man šis receptas pasaytas nesuprantamai, o kaip daryti, nesuprantu nuo kurios pusės?
Atsakyti

Neringa Adžgauskaitė

Man šis receptas parašytas * nesuprantamai, o kaip daryti, nesuprantu nuo kurios pusės? Atsiprašau klaidą padariau😊

Alfreda

Pyrago nuotrauka neatitinka aprašymo. Taip kaip parašyta padaryti neįmanoma. Bandėm daryti. Vietoj apelsinų sudėti persikai. Ir sudėti ant viršaus be jokių želatinų
Atsakyti

Janina

Persikai o ne apelsinai
Atsakyti

Audra

želatinos įvairių pakelių būna. Geriau rašyt gramus.
Atsakyti

Ausra

Gramai būtų tiksliausia.

Ausra

Ir be želatino varškė su grietinėle sustingsta?
Atsakyti

Valentina

Labai neaiškiai parašyta...kur tie apelsinai su žele užpilti,atskirai reikia šalditi?darbo eiga man asmeniškai ne suprantama,o nuotrauka labai patraukli🤔☺
Atsakyti

Aušra

Šita tortą jau darius esu ir pakartočiau viskas labai gerai išėjo, o skonis super gaivu ir ne taip saldu. Darysiu dar kartą.
Atsakyti
Varškės pyragas su apelsinais be kepimo - tikra atgaiva skonio receptoriams!

Aušra

Tik aš persikus naudojau tai biškuti netikslus receptas čia parašytas, nes čia persikai

Skaiste

Galvojau,as cia viena nesupratau sio recepto aprasymo,bet pasirodo,ne tik as jo nesupratau :D
Atsakyti

Lina

Receptas neaiškus ką po ko daryti
Atsakyti
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
(5)