Aš labai mėgstu varškę. Ir avietes. Ir pyragus. O viskas kartu (gaunasi tarsi ir "sūrio pyragas" su uogomis…) - irgi labai patinka. Seniau vis galvodavau, kad tokie lengvi ir vientisi tie varškės pyragai gaunasi tik naudojant kokią nors fantastišką "švelniąją" varškę arba kokį stebuklingą a la Philadelphia ar maskarponės sūrį, bet man kuo idealiausiai ir skaniausiai gavosi naudojant gerą kokybišką naminę varškę, tik privalu gerai ją pertrinti. Vietoje aviečių, aišku, galite naudoti ir kitokias uogas, bet man avietės yra nenuginčijamas favoritas.
Aš šį pyragą gamindama naudojau 21 centimetro skersmens formą su nuimamais šonais, bet geriau būtų kokia vientisa, be nuimamų šonų, nes padas - sviestinės tešlos, tai gali sviestas šiek tiek tekėti per formos apačią.