Neseniai Jums rodžiau kaip pasigaminti nekeptą varškės tortą "Toblerone", kuris mūsų šeimai be galo patiko. O šiandien noriu parodyti dar vieną nekeptas varškės pyragą, kuris yra tikrai paprastas, bet taip pat labai skanus. Jam reikia ganėtinai nedaug ingredientų, o i darbo nėra daug. Jis puikiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio. Tikrai nebus gėda ir užsukusius svečius pavaišinti. Tad išmėginkite jį jau šiandien!
Ingredientai
Pagrindui:
trapūs sausainiai: 300 gramų
sviestas: 150 gramų
Viršutiniam sluoksniui:
neriebi trinta varškė: 500 gramų
riebi grietinėlė: 200 mililitrų
cukrus: 150 gramų
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
želatina: 1 kupino šaukšto
smulkinti riešutai: papuošimui (arba migdolų drožlės)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje želatiną užpilame su 100 mililitrų vandens bei paliekame pastovėti, kad išbrinktų.
2. Sausainius sumalame iki trupinių bei sumaišome su ištirpdytu sviestu.
3. Tuomet masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą, suspaudžiame bei dedame į šaldytuvą.
4. Želatiną ištirpiname bei šiek tiek atvėsiname.
5. Grietinėlę išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Įmaišome varškę.
6. Supilame želatiną, išmaišome bei sukrečiame ant sustingusio trupinių pagrindo.
7. Galiausiai dedame pyragą atgal į šaldytuvą bei laikome maždaug 3-4 valandas, kol jis sustings.
8. Prieš patiekdami papuošiame su riešutais. Skanaujame!
Aldona
Gaminau jau du kartus tikrai fantastiškai skanus. Ačiū autorei, kad pasidalinote! :)
Atsakyti
Aldona
Atsakyti