Autorius apie receptą
Nuostabus ir tobulas, mylimiausias ir mėgstamiausias mano trupininis pyragas su uogiene, gamintas pagal Beatos receptą. :) O nuo originalo ir maniškis beveik visai nesiskiria, tik kad aš gamindama naudoju visus kvietinius miltus ir obuolienę, vietoje uogienės. Pagaminti tikrai lengva, o pyragas gaunasi didžiulis - idealiai tinka pavaišinti draugus arba vežtis lauktuvių į svečius. Rekomenduoju pasigaminti jau šiandien, nieko nelaukiant! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Miltus galima naudoti ne tik kvietinius, bet ir spelta, arba sumaišyti kvietinius su viso grūdo kvietiniais (santykiu 3:1) sveikesniam variantui.
- Sviestą galima pakeisti kokybišku margarinu, jei norite gauti labiau purų pyragą, tačiau skonis gali šiek tiek skirtis.
- Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelės poskonį, arba sumažinti jo kiekį iki 150 gramų, jei mėgstate mažiau saldžius desertus.
- Vietoje obuolienės galima naudoti braškių, vyšnių, slyvų uogienę ar net konservuotus vaisius su cukraus sirupu.
- Aguonas galima pakeisti sezamo sėklomis arba smulkintais riešutais, jei neturite aguonų ar tiesiog norisi kitokio skonio.
- Citrinos žievelę galima pakeisti apelsinų žievele arba vanilės ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu), jei norite subtilesnio aromato.
- Kiaušinius galima pakeisti dideliais "S" dydžio kiaušiniais, jei neturite "L" dydžio, tačiau tuomet reikėtų įdėti šiek tiek daugiau sviesto (apie 10-20 g).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Visus produktus prieš gaminimą rekomenduojama išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje bent 30 minučių, taip tešla bus lengviau minkyti.
- Jei norite dar traškesnio pyrago paviršiaus, prieš kepimą trupininę tešlą galima apibarstyti šiek tiek papildomo cukraus.
- Kepant pyragą, pirmas 30 minučių būtinai uždenkite folija, kad viršus neperdžiūtų ir nesudegintų.
- Jei naudojate labai skystą uogienę, prieš tepant ją ant tešlos, galite įmaišyti 1 valgomąjį šaukštą krakmolo, kad kepant uogienė neištekėtų.
- Pyragą rekomenduojama visiškai atvėsinti prieš pjaustant, geriausia palikti nakčiai, nes tuomet jis geriausiai susistingsta ir nepatiria.
- Jei norite išgauti dar ryškesnį citrusinį aromatą, galite įdėti ne tik tarkuotos citrinos žievelės, bet ir šiek tiek citrinos sulčių (apie 1 arbatinį šaukštelį).
- Šį pyragą galima puikiai užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių, todėl galite pasigaminti didesnį kiekį iš karto.
- Idealiausia tešlą tarkuoti, kai ji yra labai šalta, todėl trumpam galite įdėti ją net į šaldiklį prieš tarkavimą.
Atsiliepimai