1. Iš pradžių sumaišome avižinius dribsnius, cukrų, cinamoną ir lydytą sviestą, pilame po truputį vandens kol gausime tarsi "šlapio smėlio" konsistencijos masę.
2. Tada masę išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje ir gerai suspauskite, iš tos pačios masės padarykite ir pyrago šonus.
3. Kepkite pagrindą maždaug 15 minučių iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Per tą laiką pasiruoškite įdarą. Varškę išplakite su cukrumi ir miltais.
5. Po vieną sudėkite kiaušinius ir gerai išplakite.
6. Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
7. Po to masę pilkite ant pyrago pagrindo.
8. Trupiniams skirtą sviestą, cukrų, miltus bei avižinius dribsnius trinkite tarp pirštų kol visi ingredientai susimaišys ir gausite trupinius.
9. Suberkite migdolų plokšteles ir dar vieną kartą gerai permaišykite.
10. Trupinius dėkite ant varškės masės ir viską kepkite maždaug 45 minutes 190 laipsnių temperatūros orkaitėje. Ar pyragas jau yra iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku.