Tikrai paprastas, bet labai neprastas varškės pyragas su slyvomis.
Ar yra tokių kas nemėgsta varškės pyragų? Aš pati juos labai mėgstu. Tik pamatau kokį receptą ir iškart noriu išmėginti. Šis gavosi tikrai labai gardus. Įdaras praturtinto skonio - vanilės, citrinos žievelės, aromatingas. Pyragas su priedu - slyvomis. Mano turėtos slyvos buvo rūgščios, teko net nosį suraukti nuo rūgšties. Bet tuo pačiu viskas idealiausiai sudera tarpusavyje ir labai gardu, o ir atrodo labai neblogai. Pyragas nuo stalo dingo labai greitai.
Patarimai, pastebėjimai. Pagal originalų receptą į įdarą reikėtų įdėti šaukštą krakmolo, tik aš jį visai pamiršau. Viskas puikiai gavosi ir be jo.
Pyragą aptepiau skystu medumi ir tada išdėliojau slyvas. Šitaip slyvos geriau "laikosi".
Slyvas aš pjausčiau perpus, išėmiau kauliuką ir tada sudėjau ant pyrago. Sunaudojau 3-4 slyvas.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje grietinės galima naudoti kefyrą arba natūralų jogurtą.
- Įdarui tinka tiek riebesnė, tiek liesesnė varškė – skonio skirtumas bus nedidelis, tačiau kalorijų kiekis sumažės naudojant liesesnę.
- Slyvos gali būti pakeistos persikais, abrikosais arba net obuoliais, jei norite kitokio skonio.
- Vietoje abrikosų džemo galima naudoti slyvų, persikų ar bet kokį kitą vaisių džemą, arba skystą medų.
- Vanilės ekstraktą galima pakeisti vanilės cukrumi (1 pakelis).
- Jei nenaudojate citrinos žievelės, galite įdėti šlakelį citrinos sulčių arba citrinų esencijos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiems rezultatams pasiekti, varškę rekomenduojama pertrinti per sietelį, taip išvengsite gumuliukų ir įdaras bus ypač švelnus.
- Tešlą geriausia paruošti iš anksto ir palaikyti šaldytuve bent 30 minučių – tai padės išlaikyti geresnę tekstūrą kepant.
- Slyvos turėtų būti prinokusios, bet ne per minkštos, kad išlaikytų formą kepant.
- Pyrago viršų galima papuošti ne tik slyvomis, bet ir migdolų drožlėmis arba cukraus pudra, tai suteiks papildomo skonio ir išvaizdos.
- Naudokite nuimamą kepimo formą – taip bus daug lengviau išimti iškeptą pyragą.
Ramunė
Atsakyti