Lengvas ir pigus šokoladinis burokėlių pyragas su riešutais pagal Oliverį

Autorius apie receptą

Tokį šokoladinį burokėlių pyragą kepu jau kokius du metus. Pamenu kaip pamačiau jį vienoje Oliverio laidoje ir labai patiko. Net nežinau kodėl, bet niekada jo nenufotografuodavau, tikriausiai dėl to, kad visada būna ITIN greitai suvalgytas. Man labai patinka, kad jame nėra jokių sudėtingų ingredientų, visus galima surasti parduotuvėje. Visi kas paragauja labai giria ir nei vienas nesupranta, kad čia yra naudojamas burokėlis.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Virti burokėliai: galima naudoti orkaitėje keptus burokėlius – jie suteiks dar intensyvesnį skonį ir daugiau natūralaus saldumo.
  • Kakava: galima keisti nesaldintu karčiuoju šokoladu, jį ištirpinus ir įmaišius į tešlą.
  • Riešutai: vietoje jų galima naudoti saulėgrąžas, moliūgų sėklas ar net razinas.
  • Pienas: puikiai tiks ir augalinismigdolų, avižų ar kokosų pienas.
  • Aliejus: vietoje jo galima naudoti ištirpintą sviestą, tačiau skonis šiek tiek pasikeis.
  • Cukrus: galima keisti kokosų cukrumi, rudu cukrumi ar net klevų sirupu.
  • Miltai: norint sveikesnės versijos, tinka pilno grūdo kvietiniai, speltų arba avižiniai miltai.
  • Gesinta soda: galima pakeisti tik kepimo milteliais, padidinus jų kiekį iki 1,5 arbatinio šaukštelio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Burokėlius virkite su žieve ir tik po to nulupkite – taip jie išlaikys daugiau skonio.
  • Norint stipresnio šokoladinio skonio, galima papildomai įmaišyti saują šokolado gabaliukų.
  • Neperkepkite pyrago – patikrinkite mediniu pagaliuku, ir jei jis ištraukus sausas, pyragas iškepęs.
  • Tešlą gerai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų likučių.
  • Iškeptą pyragą galima laikyti šaldytuve – kitą dieną jis būna dar drėgnesnis.

Ingredientai

    • virti burokėliai: 250 gramų
    • kakava: ~70-90 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • riešutai: pagal skonį (galima ir nedėti)
    • pienas: 9 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 9 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 9 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 9 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • gesinta soda: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite burokėlius.
  2. 2. Tada burokėlius sutarkuokite smulkia trintuve (smulkesne nei burokinė).
  3. 3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pienu ir aliejumi. Sudėkite burokėlius ir išmaišykite.
  4. 4. Tada berkite išsijotus, su kakava, kepimo milteliais ir gesinta soda sumaišytus miltus. Įdėkite mėgstamus riešutus (jeigu naudosite). Gerai išmaišykite iki vientisos tešlos.
  5. 5. Pilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
  6. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių.
  7. 7. Iškepusį pyragą galite, jeigu norisi, apipilti tirpintu šokoladu arba citrininiu glajumi.
  8. 8. Gaunasi toks tikras šokoladinis, drėgnas ir labai skanus pyragas. Negaliu nustoti girti.:) Skanaus!
Lengvas ir pigus šokoladinis burokėlių pyragas su riešutais pagal Oliverį

Atsiliepimai

Šokoladinis pyragas su graikiškais riešutais
(3)
Šokoladinis vyšnių ir migdolų pyragas
(5)
Šokoladinis pyragas su Coca-Cola, aliejumi ir kefyru
(5)
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)