Raudonųjų serbentų ir kivių pyragas

2018-11-11 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Raudonųjų serbentų ir kivių pyragas
Nerealus pyragas su kiviais ir raudonaisiais serbentais. Labai sunku jį apibūdinti, bet jeigu mėgstate rūgštesnius pyragus, tai esu tikra, kad labai Jums patiks. Mūsų šeimai prie kavos puodelio labai patiko. Net vaikai valgė, nors jie įprastai nelabai valgo nei serbentų, nei kivių.

Ingredientai

     Tešlai:
    • miltai: 200 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • sviestas: 120 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • sviestas (skardos ištepimui)
    Įdarui:
    • kiaušinių baltymai: 4
    • cukrus: 125 gramų
    • kokoso drožlės: 30 gramų
    • malti riešutai: 30 gramų
    • raudonieji serbentai: 400-500 gramų
    • kiviai: 3

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą išsukite iki baltumo, įdėkite cukrų bei gerai išplakite. Įmuškite kiaušinį, vėl gerai išplakite.
  2. 2. Tada sudėkite miltus bei viską gerai išmaišykite iki vienalytės konsistencijos.
  3. 3. Kepimo formą (idealiausia su nuimamais kraštais) ištepkite su sviestu bei sudėkite tešlą, padarydamos sieneles.
  4. 4. Palikite šaldytuve, kol paruošite įdarą.
  5. 5. Tuomet kiaušinių baltymus suplakite iki standumo.
  6. 6. Įberkite cukrų, gerai išplakite. Įberkite kokoso drožles bei maltus riešutus, gerai išmaišykite.
  7. 7. Serbentus nuplaukite, atskirkite nuo kotų bei įdėkite juos į baltymų masę (dalį palikite papuošimui).
  8. 8. Gautą masę supilkite ant pyrago bei tolygiai paskleiskite.
  9. 9. Po to kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  10. 10. Iškeptą pyragą papuoškite riekelėmis supjaustytais kiviais ir serbentais. Mėgaukitės.:)
Raudonųjų serbentų ir kivių pyragas
Raudonųjų serbentų ir kivių pyragas
Šokoladinis cukinijų pyragas
(13)