Visai neseniai mano virtuvėje atsirado duonkepė - labai ja džiaugiuosi, negaliu nustygti vietoje ir labai tikiuosi, kad svetainėje nuo šiol bus daugiau mielinių kepinių. Man asmeniškai pats didžiausias duonkepės privalumas yra visai ne tai, kad joje galima iškepti
duoną, bet tas, kad ja galite beveik tobulai paruošti kokią tik norisi
mielinę tešla, patiems įvairiausiems orkaitėje kepamiems gardumynams, bandelėms ir panašiai.
Šį kartą nusprendžiau iškepti itališką šventinį pyragą - Panettone. Jis įprastai yra kepamas per Velykas arba Kalėdas, bet galima išsikepti ir pasilepinimui. Pyragas įprastai yra maišomas su razinomis, kurios būna išmirkytos rome ir cukatais. Vietoje džiovintų vaisių, jeigu norisi, galima naudoti šokolado gabaliukus - šitaip gaunasi dar šventiškiau. Į tešla aš pati pyliau kelis šaukštus Stroch romo, dėl šios priežasties aromatas namie buvo tobulas. Bėkite gaminti ir Jūs!
Atsakinėjama į Komentarą