Kūmos varškės pyragas su saldintu sutirštintu pienu ir grietine

2023-10-12 Autorius oSkanu.lt

Kūmos varškės pyragas su saldintu sutirštintu pienu ir grietine
Šio varškės pyrago receptu su manimi pasidalino anyta, o jis mūsų šeimoje vadinamas "Kūmos pyragu". Tikrosios istorijos tikrai nežinau, bet tarpusavyje visi susikalbam ir šiuo kodiniu pavadinimu pavadinto recepto dažnai prašo tiek mano vyras, tiek vaikai. Pyragas labai skanus, nėra per saldus. Varškė čia tikrai yra pagrindinis ingredientas, tačiau ją puikiai papildo grietinė bei sutirštintas pienas.

Ingredientai

    • varškė: 550 gramų
    • miltai: 250 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 200 gramų
    • saldus kondensuotas pienas: 390 gramų
    • kakavos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • riebi grietinė: 165 gramų
    • sviestas: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus sumaišykite su cukrumi bei kakava.
  2. 2. Įtarkuokite sviestą bei rankomis viską sutrinkite iki vienodo dydžio trupinukų. Įmaišykite grietinę.
  3. 3. Tuomet pusę tešlos sudėkite į 26 centimetrų skersmens tortinę, paviršių išlyginkite.
  4. 4. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros, kepkite maždaug 15 minučių.
  5. 5. Tada varškę pertrinkite per sietelį bei suplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.
  6. 6. Gautą masę supilkite ant apkepusio pyrago pagrindo.
  7. 7. Pašaukite į įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 10 minučių.
  8. 8. Pakeptą pyragą ištraukite, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite likusią tešlą.
  9. 9. Vėl pašaukite kepti. Po 30 minučių, išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti.
  10. 10. Kelias valandas palaikykite šaldytuve.
  11. 11. Galiausiai pjaustykite ir skanaukite!
Kūmos varškės pyragas su saldintu sutirštintu pienu ir grietine
Avižinis varškės pyragas su uogiene pagal AML
(1)