Autorius apie receptą
Man pačiai asmeniškai keptas sūrio pyragas su šilauogėmis visada asocijuojasi su vasara, gražiais ir šiltais orais. Deja, pastaruoju metu jie tikrai mūsų nelepino, tad laikas save pradžiuginti skaniu desertu!
Toks keptas sūrio pyragas yra tikrai nesunkiai pagaminamas. Jo gamyba užtrunka šiek tiek laiko, bet tikrai verta. Šį sūrio pyragą reikia per visą naktį palaikyti šaldytuve. Tiesą pasakius, sūrio pyragai man pačiai skaniausi būna po dviejų ar net trijų dienų. Žinoma, niekas tiek neišlaukia. Norisi jį valgyti kuo greičiau, nes skonis gi fantastiškas!
Man labiau patinka kepti mažesnius sūrio pyragus. Juos būna paprasčiau išimti iš kepimo formos, o ir niekas tikriausiai nepersivalgys.
Šio mano kepto sūrio pyrago tekstūra yra ganėtinai lengva, puri, nes be kreminio sūrio "Philadelphia" naudojau dar grietinę ir grietinėlę. Mūsų šeimai labai patiko šis derinys. Naudojau ganėtinai skystą grietinę. Iškepusio pyrago tekstūra yra ganėtinai minkšta, bet ne per daug kreminė. Jei norisi tvirtesnės tekstūros, galite įdėti daugiau kukurūzų krakmolo.
Tokius sūrio pyragus aš visada kepu kartu su vandens vonele. Pyrago kepimo formos apačią apvynioju su folija. Tada į kepimo skardą dar pripilu karšto vandens ir įdedu į orkaitės apačią. Vandens vonelė visada užgarantuoja, kad pyragas iškeps kremiškesnis ir kepant nesuskils. Kitu atveju, itin didelė tikimybė, kad valgysite praskilusį pyragą. Pati asmeniškai esu turėjusi tikrai liūdnos patirties, tad nuo tada visada tokius pyragus kepu su vandens vonele.
Uogas drąsiai galite naudoti ir kitokias, bet man su šilauogėmis tikriausiai skaniausia. Ant kepto sūrio pyrago nedėjau šilauogių džemo, bet jį šį kartą papuošiau su šviežiomis šilauogėmis, o valgant ant pyrago gabaliuko uždėdavau šilauogių džemo.
Keletas patarimų:
- Visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros.
- Svarbiausia neperplakti sūrio pyrago. Naudoju tik paprastą šluotelę.
- Iškepusio sūrio pyrago vidurys privalo būti minkštas - jį pajudinus, viršus gali dar šiek tiek drebėti. Šonai jau turėtų būti sukietėję.
Atsiliepimai