Autorius apie receptą
Citrininis pyragas su migdolų miltais ir kondensuotu pienu – tai nepaprastai gaivus, švelniai rūgštus ir saldus desertas, kuris pradžiugins kiekvieną smaližių. Šis pyragas puikiai tiks tiek vasaros savaitgaliui, tiek šventiniam stalui. Skirtingai nei daugelis klasikinės konditerijos gaminių, čia nerasite kvietinių miltų – jų vietą užima migdolų miltai, suteikiantys sodresnį skonį ir švelnesnę tekstūrą. Kokoso drožlės ir kokosų sviestas papildo pagrindą malonia egzotiška nata, o įdaras – tai citrinos rūgštelės ir saldinto kondensuoto pieno derinys, sukuriantis itin kreminę ir gaivią konsistenciją.
Desertas paruošiamas gana greitai, tačiau norint pasiekti geriausią rezultatą, svarbu leisti jam pilnai sustingti šaldytuve. Būtent tada atsiskleidžia visas skonių balansas – trapus pagrindas, švelnus įdaras ir ryški citrininė nata. Šis pyragas ne tik be kvietinių miltų, bet ir be glitimo, todėl puikiai tinka žmonėms, vengiantiems šio baltymo. Be to, desertas atrodo estetiškai, tad jį galima lengvai dekoruoti pagal savo skonį – uogomis, mėtomis ar net valgomu auksu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kokosų sviestą galima keisti ištirpintu nerafinuotu kokosų aliejumi, kuris taip pat suteiks malonaus kvapo ir skonio.
- Kokoso drožles galima pakeisti avižiniais dribsniais, tačiau rezultatas bus kiek mažiau egzotiškas.
- Migdolų miltus galima keisti anakardžių arba lazdynų riešutų miltais, jei nėra alergijų.
- Medų galima keisti klevų sirupu arba agavų sirupu – tai ypač aktualu veganams.
- Saldintą kondensuotą pieną galima naudoti be laktozės arba augalinės kilmės versiją, jei norite pieno produktų alternatyvos.
- Vanilės ekstraktą galima keisti natūraliu vanilės milteliais arba vaniliniu cukrumi, nors pastarasis padidins cukraus kiekį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Nepersistenkite su kepimu – įdaras turi išlikti šiek tiek drebučiuotas, nes visiškai sustingsta tik šaldytuve.
- Pagrindą suspauskite stipriai – taip išvengsite trupėjimo ir užtikrinsite vienodą kepimą.
- Naudokite ekologiškas citrinas – kai naudojama žievelė, svarbu, kad vaisiai būtų be chemikalų.
- Kiaušinių trynius plakite ilgiau – tai padeda gauti vientisą ir švelnią įdaro konsistenciją.
- Uždengiant maistine plėvele, ji turi liesti įdarą – taip išvengsite plėvelės susidarymo ant pyrago paviršiaus.
Atsiliepimai