Jeigu tik namuose turite konservuotų ananasų, iškart bėkite gaminti šį pyragą. Jeigu neturite, tai rekomenduoju iškart lėkti į parduotuvę. Tikrai nepasigailėsite!
2. Ištirpintu sviestu sutepame visą kepimo formą (aš pati šį kartą kepiau silikoninėje formoje, tad sviestu tiesiog sulaisčiau formos dugną, šonų netepiau).
3. Tada formos dugną pabarstome ruduoju cukrumi ir sudedame ananasų griežinėlius.
4. Kepimo formos šonus apibarstome maltais džiūvesėliais (silikoninės formos barstyti visai nereikia).
5. Po to likusį (100 gramų) kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, supilame kefyrą ir įmušame kiaušinius. Viską išplakame.
6. Į gautą masę po truputį suberiame miltus, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų. Išmaišome tešlą ir supilame ant ananasų.
7. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
8. Kepame orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
9. Po to šiek tiek atvėsusį pyragą apverčiame ant lėkštės. Lepinamės!
10. Pastebėjimas: Aš pati į tarpus tarp ananasų įdėjau spanguolių, bet jos pasislėpė tešloje ir skonis nelabai jautėsi.