Apverstas pyragas su ananasais

Autorius apie receptą

Apverstas pyragas su ananasais – tai klasikinis desertas, kuris suteikia vasariškų pojūčių bet kuriuo metų laiku. Šis nuostabus pyragas yra tobulas derinio tarp minkštos biskvitinės tešlos ir sultingų, karamelinių ananasų griežinėlių pavyzdys. Gaminimo procesas stebuklingai paprastas – pyragas kepamas apverstas, o baigus kepti, apverčiamas taip, kad karamelizuoti ananasai atsiduria viršuje, sukurdami viliojantį vaizdą ir nepakartojamą skonį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Konservuotus ananasus galima pakeisti šviežiais ananasais, tačiau tuomet reikėtų juos pirmiausia apkepti keptuvėje su sviestu ir cukrumi, kad išgautumėte karamelizuotą skonį.
  • Rudą cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, tačiau tuomet skonis bus šiek tiek kitoks.
  • Kefyrą galima pakeisti natūraliu jogurtu arba rūgščia grietine – tai suteiks pyragui panašų minkštumą.
  • Įprastus kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba dalį miltų pakeisti migdolų miltais, taip gaunant riešutinį poskonį.
  • Vietoje vanilinio cukraus galima naudoti tikrą vanilės ekstraktą arba vanilės ankšties sėklas, taip išgaunant sodresnį vanilės aromatą.
  • Jei nesate kiaušinių mėgėjas, galite bandyti naudoti bananų tyrę kaip kiaušinių pakaitalą – vienam kiaušiniui reikėtų maždaug pusės prinokusio banano.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš gaminant pyragą, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – tai užtikrins tolygų tešlos iškilimą.
  • Palikite ananasus ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų perteklinis sirupas – taip išvengsite per drėgno pyrago dugno.
  • Jei naudojate metalinę kepimo formą, galite ją iškloti kepimo popieriumi, taip bus lengviau išimti pyragą.
  • Leiskite pyragui atvėsti 10-15 minučių prieš apversdami – taip ananasai geriau prilips prie pyrago paviršiaus.
  • Pyrago paviršių galite papuošti vyšniomis arba mėtų lapeliais, suteikiant jam elegantiškumo.
  • Patiekite pyragą su plakta grietinėle arba vanilinio ledų kaušeliu, taip praturtindami skonį.
  • Jei mėgstate intensyvesnį ananasų skonį, prieš dedant ananasus į formą, galite juos trumpai apkepti su ruduoju cukrumi.
  • Kepimo laiką reguliuokite pagal savo orkaitės ypatumus – pyragas yra iškepęs, kai įsmeigus medinį pagaliuką, jis ištraukiamas švarus.

Ingredientai

    • konservuoti ananasai: 7 griežinėlių
    • sviestas: 130 gramų
    • rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 120 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kefyras: 100 mililitrų
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių 30 gramų sviesto ištirpiname.
  2. 2. Ištirpintu sviestu sutepame visą kepimo formą (aš pati šį kartą kepiau silikoninėje formoje, tad sviestu tiesiog sulaisčiau formos dugną, šonų netepiau).
  3. 3. Tada formos dugną pabarstome ruduoju cukrumi ir sudedame ananasų griežinėlius.
  4. 4. Kepimo formos šonus apibarstome maltais džiūvėsėliais (silikoninės formos barstyti visai nereikia).
  5. 5. Po to likusį (100 gramų) kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, supilame kefyrą ir įmušame kiaušinius. Viską išplakame.
  6. 6. Į gautą masę po truputį suberiame miltus, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų. Išmaišome tešlą ir supilame ant ananasų.
  7. 7. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  8. 8. Kepame orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
  9. 9. Po to šiek tiek atvėsusį pyragą apverčiame ant lėkštės. Lepinamės!
  10. 10. Pastebėjimas: Aš pati į tarpus tarp ananasų įdėjau spanguolių, bet jos pasislėpė tešloje ir skonis nelabai jautėsi.
Apverstas pyragas su ananasais
Apverstas pyragas su ananasais

Atsiliepimai

Citrinų pyragas su levandomis
(5)