Kondensuoto pieno ir laimų pyragas su philadelphia sūriu

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Kondensuoto pieno ir laimų pyragas su philadelphia sūriu
Šis gaivus kondensuoto pieno ir laimų pyragas su Philadelphia sūriu yra tobulas pasirinkimas karštoms vasaros dienoms ar ypatingoms progoms. Švelnus, kreminės tekstūros desertas su ryškiu citrusų poskoniu suteiks jūsų gomuriui nepakartojamą skonių harmoniją. Pyragas pasižymi puikiu rūgštaus ir saldaus balansu, o traškus sausainių pagrindas suteikia kontrastingą tekstūrą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jeigu neturite vanilinių sausainių, galite naudoti digestive tipo sausainius arba sviestinius sausainius
  • Philadelphia sūrį galima pakeisti kitu kreminio tipo sūriu, pavyzdžiui, Mascarpone arba Ricotta
  • Vietoje graikiško jogurto tinka naudoti natūralų jogurtą arba grietinę. 
  • Laimus galima pakeisti citrinomis, tačiau tuomet reikėtų naudoti mažiau sulčių ir pridėti šiek tiek daugiau cukraus, kad subalansuoti didesnį citrinų rūgštumą. 
  • Kondensuotą pieną galima pakeisti sutirštintu saldžiu pienu, tik tuomet reikėtų sumažinti papildomai dedamo cukraus kiekį. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint gauti puikų rezultatą, rekomenduojama naudoti šviežius laimus, kurie turi ryškiai žalią spalvą ir yra stangrūs palietus. Prieš nutarkuojant laimo žievelę, būtinai gerai nuplaukite vaisius, kad pašalintumėte bet kokius cheminius apdorojimus. Pyrago pagrindui sausainius geriausia trinti maisto smulkintuvu, kad gautumėte vienodos konsistencijos trupinius. Įdarą geriausia maišyti elektriniu plaktuvu, kad masė būtų vientisa ir be gumulėlių. Pyragą būtinai palikite šaldytuve bent 4-6 valandas, o geriausia per naktį, kad jis tinkamai sustingtų. Prieš papuošiant rekomenduojama pyragą išimti iš šaldytuvo 15-20 minučių prieš patiekimą, kad atsiskleistų visi skonio niuansai. 

Ingredientai

    Padui: 
    Įdarui:
    • Kondensuotas pienas: 1 skardinė (397 g)
    • Philadelphia sūris: 1 pakelis (200 g)
    • Graikiškas jogurtas: 50 g
    • Laimai: 3 vienetai
    • Kiaušinių tryniai: 2 vienetai
    Papuošimui:
    • Philadelphia sūris: pusė pakelio (100 g)
    • Graikiškas jogurtas: 1 šaukštas (15 g)
    • Cukrus: 2 šaukštai (30 g)
    • Citrinos rūgštis: pagal skonį
    • Laimo žievelės: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros ir paruoškite 22-24 cm skersmens kepimo formą su nuimamais kraštais.
  2. 2. Pirmiausia imkite ruošti pagrindą. Vaniliniai sausainiai turi būti susmulkinami iki smulkių trupinių, naudojant maisto smulkintuvą arba uždarytus maiše ir sutraiškant kočėlu.
  3. 3. Sviestą ištirpinsite nedideliame puodelyje ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje, ir tuomet sumaišysite su sausainių trupiniais.
  4. 4. Nepamirškite įtarkuoti vieno laimo žievelių į sausainių ir sviesto mišinį, kad suteiktumėte papildomą aromatą.
  5. 5. Gautą masę supilkite į paruoštą kepimo formą. Tolygiai paskirstęs, formuokite padą ir šonus, naudodami šaukštą ar puodelį lygioms kraštinėms suformuoti.
  6. 6. Padą kepsite orkaitėje 13 minučių 160°C temperatūroje, kol šiek tiek parus.
  7. 7. Kol padas kepa, paruošite įdarą. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių trynius su kondensuotu pienu.
  8. 8. Į mišinį įdėkite Philadelphia sūrį ir graikišką jogurtą, viską gerai išplakdami elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir kreminė.
  9. 9. Nuo likusių dviejų laimų nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Rekomenduojama pirmiausia įmaišyti pusę sulčių į įdarą, paragauti ir tada spręsti, ar reikia daugiau. Pagal asmeninį skonį galite naudoti visas sultis arba mažiau.
  10. 10. Kai padas bus iškepęs, leiskite jam šiek tiek atvėsti, bet ne visiškai. Ant dar šilto pado užpilsite paruoštą įdarą.
  11. 11. Pyragą su įdaru vėl dėsite į orkaitę ir kepsite 20 minučių 160°C temperatūroje.
  12. 12. Iškepusį pyragą visiškai atvėsinkite kambario temperatūroje, o paskui padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4-6 valandoms, o geriausia per naktį.
  13. 13. Prieš patiekdami, paruoškite papuošimą sumaišydami pusę pakelio Philadelphia sūrio su šaukštu graikiško jogurto, dviem šaukštais cukraus ir trupučiu citrinos rūgšties.
  14. 14. Naudodami konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu, papuošite pyrago viršų kreminiu mišiniu pagal savo fantaziją.
  15. 15. Baigdami papuoškite pyrago viršų šviežiai tarkuotomis laimo žievelėmis, kurios ne tik suteiks papildomą aromatą, bet ir gražiai atrodys.

Atsakinėjama į Komentarą

Varškės pyragas su abrikosais
(4)
Rabarbarų pyragas su pudingu
(3)
Šokoladinis cukinijų pyragas
(13)