Trupininis pyragas su rikota ir uogomis

2022-08-18 Autorius Skanauk su Aušra

Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Šis trupininis pyragas su rikota ir uogomis šiek tiek primena keptą sūrio pyragą. Įdarą gaminau iš rikotos ir varškės. Jis buvo gana kremiškas, labiau jautėsi rikota nei varškė.

Tešla turėtų būti biri. Dalį trupinių suberiu į kepimo formos apačią ir pirštais suformuoju pyrago pagrindą ir šonus.

Pyrago įdaras buvo minkštas, bet ne per daug. Į jį nedėjau nei miltų, nei krakmolo. Rikota yra gana minkšta, bet biri varškė yra gana tvirta. Kai pyragą fotografavau, jis dar buvo ne visiškai atvėsęs, tad buvo dar gana minkštas. Atvėsęs sutvirtėjo. Iškeptą tortą reikia visiškai atvėsinti, o geriausia palaikyti per naktį šaldytuve.

Šio torto geriau neperkepti, nes trupiniai bus traškūs. Man labiau patinka, kai jei būna minkšti.

Šis trupininis pyragas su rikota yra vidutiniškai saldus.

Uogas naudojau šviežias. Jas sumaišiau su šaukšteliu krakmolo. Su šaldytomis uogomis netestavau, bet manau, kad irgi turėtų pavykti. Tik jos gali išleisti daugiau skysčio, todėl reikėtų dėti kiek daugiau krakmolo.

Pyragą laikyti šaldytuve.

Ingredientai

    Tešlai:
    • kvietiniai miltai: 270 gramų (2,25 stiklinės)
    • šaltas sviestas: 120 gramų
    • kiaušiniai: 1 (M dydžio)
    • cukrus: 60 gramų (trečdalio stiklinės)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • rikota: 250 gramų
    • 9% riebumo biri varškė: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2 (M dydžio)
    • cukrus: 80 gramų (trečdalio stiklinės + 1 valgomojo šaukšto)
    • vanilinis cukrus
    Uogoms:
    • avietės: 12 gramų (1 stiklinės)
    • šilauogės: 70 gramų (0,5 stiklinės)
    • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį indą suberti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
  2. 2. Su burokine tarka sutarkuoti sviestą. Rankomis ar šakute sutrinti iki trupinių.
  3. trupiniai
  4. 3. Lengvai išplakti kiaušinį. Supilti į tešlą. Rankomis ar šaukštu išmaišyti, o tada sutrinti tešlą iki nedidelių trupinių.
  5. kiaušiniai
  6. 4. Į dubenį sudėti visus įdaro ingredientus. Sutrinti blenderiu iki vientisos, purios masės.
  7. 5. Į apvalią kepimo formą (22 cm skersmens) įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.
  8. 6. Į formą suberti kiek daugiau nei 2/3 tešlos. Pirštais suformuoti pagrindą. padaryti daugmaž 3 cm kraštus. Pagrindą palyginti šaukštu.
  9. 7. Supilti įdarą. Uogas sumaišyti su krakmolu. Jas užberti ant įdaro.
  10. pyragas su uogomis
  11. 8. Užbarstyti likusią tešlą.
  12. užbarstyta likusi tešla
  13. 9. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes.
  14. 10. Leisti pyragui visiškai atvėsti. Galima per naktį palaikyti šaldytuve. Skanaus!
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis

Ernesta

Puikiai gavosi! Rekomenduoju! Pyragas nera saldus, bet isties puikaus skonio👌Gaminau su saldytom uogom, vietoj rikotos naudojau mascarpone. Dekoju recepto autorei❤️
Atsakyti
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Meduolinis obuolių pyragas
(1)
Nematomas obuolių / kriaušių pyragas
(5)