Vokiškas trupininis obuolių ir rabarbarų pyragas

2022-05-11 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Vokiškas trupininis obuolių ir rabarbarų pyragas
Dar tik vos keletas metų, kai pati pradėjau auginti rabarbarus, bet visada itin laukiu prasidedančio jų derliaus. Jau firminė yra tapusi mano braškių ir rabarbarų uogienė, kurią itin mėgsta mano šeima. Ir kiekvienais metais vis galvoju ką naujo galiu pagaminti su rabarbarais. Šį kartą mano virtuvė pakvipo vokišku trupininiu rabarbarų ir obuolių pyragu, kuris mums labai patiko. Džiaugiuosi atradusi šį receptą. Jis keliauja į mėgstamiausių sąrašą ir tikrai bus gaminamas ateityje. 

Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų skersmens forma. 

Ingredientai

    Trupininio pyrago tešlai:
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 200 gramų
    • šaltas sviestas: 200 gramų
    • miltai: 500 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    Įdarui:
    • rabarbarai: 300 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • obuoliai: 2
    • kukurūzų krakmolas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išsivirkite įdarą: Rabarbarų kotus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliuais.
  2. 2. Obuolius taip pat nulupkite, išspjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
  3. 3. Rabarbarus ir obuolius suberkite į prikaistuvį, supilkite cukrų ir kaitinkite, kol obuoliai ir rabarbarai suminkštėja.
  4. 4. Suberkite krakmolą. Gerai išmaišykite ir kaitinkite maždaug 5 minutes, kol įdaras sutirštėja.
  5. 5. Palikite visiškai atvėsti.
  6. 6. Paruoškite tešlą: Kiaušinius išsukite su cukrumi ir druska, kol masė pabals bei patrigubės.
  7. 7. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
  8. 8. Tada įtarkuokite šaltą sviestą vis padažydami į miltus. Patrinkite tarp pirštų, kol gausis trupiniai.
  9. 9. Supilkite kiaušinių plaukinį ir užminkykite tešlą.
  10. 10. Kepkite pyragą: Tešlą padalinkite į dvi dalis.
  11. 11. Vieną dalį dėkite į šaldymo kamerą, kad gerai atšaltų.
  12. 12. Kita tešla išklokite kepimo formos dugną ir šonus.
  13. 13. Supilkite rabarbarų ir obuolių įdarą.
  14. 14. Po to užtarkuokite likusią, jau atšalusią tešlą.
  15. 15. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 45 minutes. Skanaukite!
  16. 16. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.
Recepto autorius Kviečiu į virtuvę

Atsakinėjama į Komentarą

Keptas sūrio pyragas su šilauogėmis
(2)
Šokoladinis pyragas su Coca-Cola, aliejumi ir kefyru
(5)
Jogurtinis pyragas su uogiene
(1)
Pyragas su apelsinų džemu ir apelsinine glazūra
(1)