Braškių ir rabarbarų džemas - uogienė

Autorius apie receptą

Norėčiau šį kartą prisipažinti, kad nuo tos dienos, kai išmėginau virti uogienes su uogienių cukrumi (arba kitaip marmelado cukrumi), tai su paprastu cukrumi niekada nebeverdu. Man asmeniškai šitaip daug patogiau, nes pati uogienė išverda žymiai greičiau ir man būna daug skaniau. Mano vaikai taip pat tokias uogienes labai įvertino. Ir tai tikrai nėra kažkokia reklama, tiesiog norėjau pasidalinti savo patirtimi ir įžvalgomis. :) Pamėginkite ir Jūs, o komentaruose palikite atsiliepimus kaip pavyko!


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Braškes galite pakeisti avietėmis arba vyšniomis, jei norite išgauti kiek kitokį skonio profilį.
  • Rabarbarus galima papildyti arba pakeisti obuoliais – jie taip pat suteikia šiek tiek rūgštelės ir malonaus tirštumo.
  • Marmeladinį cukrų galima pakeisti paprastu cukrumi, sumaišytu su natūraliu pektinu, tačiau virimo laikas tuomet pailgėja.
  • Vandens galima visai nenaudoti, jei braškės itin sultingos, kad uogienė būtų tirštesnė.
 

Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite tik visiškai sunokusias, kvapnias braškes – jos suteiks daugiau natūralaus saldumo ir spalvos.
  • Rabarbarus prieš verdant galite trumpai nuplikyti, kad būtų švelnesnio skonio.
  • Nepamirškite sterilizuoti stiklainių – tai užtikrins džemo ilgaamžiškumą.
  • Virimo metu nuolat maišykite, kad džemas neprisviltų prie dugno.
  • Norėdami vientisesnės tekstūros, galite sutrinti vaisius blenderiu prieš verdant.

Ingredientai

    ~5-6 stiklainiukams po 250 ml.:
    • braškės: 1 kilogramo
    • rabarbarai: 4 kotų
    • cukrus marmeladams ruošti: 1 pakelio
    • vanduo: 50 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia braškes nuplaukite.
  2. 2. Tada braškes nuvalykite ir jei norisi šiek tiek patrinkite bulvių grūstuve.
  3. 3. Rabarbarų kotus taipogi nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  4. 4. Tada supilkite braškes ir rabarbarus į puodą, užpilkite cukrumi bei vandeniu.
  5. 5. Pavirkite viską maždaug 10-15 minučių.
  6. 6. Supilstykite džemą-uogienę į išplautus bei iškaitintus stiklainius.
  7. 7. Uždenkite storu rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
  8. 8. Išneškite į rūsį ir žiemą lepinkitės vasaros skoniais. Skanaus!

Atsiliepimai