Vakar mano virtuvėje buvo tikrų tikriausias slyvadienis, o šiandien tenka pasitenkinti daugiau lovadieniu, nes noriu pailsėti. :) Tad papasakosiu kaip aš ruošiu greitą slyvų uogienę, kuri man yra labai pamėgta ir mylima.
Ingredientai
slyvos
uogienių cukrus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausias slyvas nuplauname, suverčiame į puodą ir kaitiname maždaug 20 minučių.
2. Pertriname viską per sietelį. Šitaip odelės ir kauliukai išsimetė lauk. Darbo tikrai mažiau, nei išiminėjant slyvų kauliukus prieš virimą.
3. Tuomet į pasiruoštą slyvų tyrę beriame cukraus. (Aš pati kaip ir dažniausiai renkuosi uogienių cukrų). Užvirkite uogienę ir pakaitinkite dar maždaug 10 minučių.
4. Pilstykite į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.
5. Užsukite dangteliais.
6. Tada užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.
Arčius
Tiršta ten gaunasi ir su paprastu cukrum tik pavyrt reikia pusvalandį .
Atsakyti
Asta
Geriausias iki šiol mėgintas slyvų uogienės receptas. Tikrai labai patiko! :)
Atsakyti
Arčius
Atsakyti
Asta
Atsakyti