Autorius apie receptą
Reklama
Figų džemas yra vienas populiariausių ir sveikiausių naminio gamybos produktų, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam vartojimui, tiek šventiniams stalams. Šis natūralus ir maistingas produktas pasižymi išskirtiniu skoniu bei aromatu, kuris sužavi net ir pačius išrankiausius gurmenus. Figų uogienė - tai ne tik skanus, bet ir nepaprastai naudingas produktas, kuris turtingas vitaminais, mineralais ir pluoštais.
Figų džemo gaminimas namuose leidžia kontroliuoti visus ingredientus ir išvengti dirbtinių priedų, konservantų bei perteklinio cukraus kiekio. Naminis figų džemas išsiskiria intensyvesniu skoniu, tirštesne konsistencija ir ilgesniu galiojimo laiku nei parduotuvėse įsigyjami analogai. Be to, šis receptas yra ekonomiškai naudingas, nes leidžia sutaupyti pinigų ir pagaminti didelį kiekį kokybiško produkto.
Džiovintų figų džemas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina autentišką skonį ir natūralų maistą. Šis produktas puikiai tinka tepimui ant
duonos, naudojimui desertų gamyboje, pridėjimui prie
jogurto ar varškės. Figų uogienė taip pat puikiai dera su sūriais ir gali būti naudojama kaip originalus ingredientas įvairiems patiekalams.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Džiovintas figas galima pakeisti šviežiomis figomis, tačiau tuomet reikės padidinti virimo laiką ir sumažinti vandens kiekį.
- Nerafinuotą cukranendrių cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kokosų cukrumi ar stevia ekstraktu.
- Cukrų marmeladams galima pakeisti agar-agar milteliais arba natūraliu pektinu iš obuolių.
- Vandenį galima pakeisti obuolių sultimis arba figų nuoviru, kad praturtintų skonį.
- Papildomai galima pridėti cinamono, kardamono ar vanilės ekstrakto aromato praturtinimui.
- Citrinų sultis ir žievelė padės išryškinti figų skonį ir pratęs džemo galiojimo laiką.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Figų džemo gaminimui naudokite tik kokybiškus, minkštus ir aromatingus džiovintus vaisius.
- Figas prieš naudojimą kruopščiai nuplaukite ir patikrinkite, ar nėra sugadintų dalių.
- Figų minkšinimui naudokite šiltą vandenį - taip procesas vyks greičiau ir efektyviau.
- Figų odelę būtinai nutrinkite, nes ji gali suteikti karčiojo skonio ir pakeisti džemo tekstūrą.
- Virimo proceso metu reguliariai maišykite džemą, kad išvengtumėte prisvilimo.
- Putas būtinai nugriebiame, kad džemas būtų skaidrus ir kokybiškas.
- Džemo brandumą patikrinkite lašindami ant šalto lėkštės - jei nelaša, reiškia paruoštas.
- Dar karštą džemą supilkite į sterilizuotus stiklainius ir iš karto sandariai uždarykite.
Atsiliepimai