Paprasta ir greita obuolių uogienė

2023-10-07 Autorius oSkanu.lt

Paprasta ir greita obuolių uogienė
Šie metai mums buvo itin derlingi obuolių, tad kaip įprastą viriau obuolių uoginę. Šį receptą, labai paprastą bei elementarų, turiu iš knygos Populiariausios konservų receptūros. Gaminau jau ne vieną kartą; idealiai tinka prie košių, kepant sausainius, pyragus arba pyragėlius Kalėdoms. Tikrai rekomenduoju pamėginti. Esu visiškai tikra, kad ir Jūs pamilsite šį receptą.

Ingredientai

    • obuoliai: 1 kilogramo
    • cukrus: 1 kilogramo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių obuolius nulupkite, išimkite sėklides, supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cukrumi.
  2. 2. Visus obuolius sluoksniuokite su cukrumi.
  3. 3. Palikite maždaug 12 valandų.
  4. 4. Paskui trečdalį obuolių nuimkite, o kitus pastatykite virti. Kai jau obuolienė įgaus blizgesį, sudėkite likusius obuolius bei dar maždaug 10 minučių virkite (nuolatos nuimkite baltas putas). Visas uogienės virimo laikas man pačiai užtruko maždaug valandą.
  5. 5. Galiausiai obuolienę sukrėskite į sterilius stiklainius bei palikite atvėsti.
  6. 6. Užsukite dangteliais bei laikykite šaltai. Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau obuolių uogienių receptų rasite: Obuolių uogienės.
Paprasta ir greita obuolių uogienė
Paprasta ir greita obuolių uogienė