O šį kartą nuostabus trupininio varškės pyrago variantas su juodųjų serbentų uogiene. Paruošti tikrai sugebės kiekvienas, pirštelius laižys taip pat. Rekomenduoju!
1. Pirmiausia sviestą maždaug 60 minučių palaikykite šaldymo kameroje, kad sukietėtų.
2. Po to išėmę sviestą sutarkuokite jį stambia burokine tarka į dubenį.
3. Tada kartu suberkite pusę stiklinės cukraus ir miltus. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių trupinių.
4. Tuomet kitame inde išplakite kiaušinius su puse stiklinės cukraus bei vaniliniu cukrumi.
5. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kiaušiniais, suberkite manų kruopas.
6. Viską suplakite, kad varškė taptų puresnė.
7. Po to į 28 centimetrų kepimo formą suberkite du trečdalius trupinių, tada supilkite visą varškės masę, užtepkite juodųjų serbentų uogienę ir apiberkite likusiais trupiniais.
8. Kepkite iki 150-160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
Atsiliepimai