Imbierinis sūrio pyragas su karamele

2022-06-23 Autorius Skanauk su Aušra

Imbierinis sūrio pyragas su karamele
Toks sūrio pyragas su karamele ir imbierinių sausainių pagrindu yra subtilaus skonio, šventiškas. Tokie sūrio pyragai man asmeniškai yra vieni iš pačių mėgstamiausių mano desertų. O viskas kas su karamele - apskritai tobula! Žinau, kad daugybei žmonių labai baisu patiems pasigaminti savo naminį karamelinį padažą. Aš jį gaminau daug paprasčiau - ruošiau su ruduoju cukrumi. Todėl jo gamyba tikrai paprasta.

Kokius ingredientus naudojau?
Pagrindui pagaminti panaudojau "Selgos" imbierinius sausainius. Jie suteikia ryškų skonį sūrio pyragui. Į įdarą tradiciškai dedu kreminio sūrio "Philadelphia" ir riebios grietinės. Taip pat naudojau rudąjį cukrų, kuris suteikia šiek tiek karamelinį skonį.

Kaip kepti sūrio pyragą vandens garų vonelėje?
Sūrio pyragus aš kepu kartu su vandens vonele. Šis procesas tikrai labai paprastas! Pyrago kepimo formos apačią apvyniojame folija. Į kepimo skardą pripilame karšto vandens ir įdedame į orkaitės apačią. Pyragą kepame orkaitės viduryje.

Vandens vonelė užgarantuoja, kad sūrio pyragas kepant nesuskils. Kitu atveju, ganėtinai didelė tikimybė, kad valgysite praskilusį pyragą.

Rudojo cukraus karamelės gaminimas:
Jam paruošti reikės sviesto, rudojo cukraus ir riebios grietinėlės. Pastaroji privalo būti kambario temperatūros. Karamelę gaminame labai atsargiai, nes masė gali pradėti taškytis.

Šaldytuve karamelė pasidarys tiršta, o kambario temperatūroje ji taps kiek skystesnė.

Video, kuriame galima matyti, kaip reikia ruošti šią karamelę galėsite rasti recepto pabaigoje.
Reklama

Kaip patiekiamas sūrio pyragas su karamele?
Man pačiai asmeniškai karamelinis padažas yra itin saldus. Todėl priėmiau sprendimą jį dėti tik ant kraštų. Taip pat prieš patiekimą karamele apšlakstyti jau atpjautą sūrio pyrago gabaliuką.

Taip pat sūrio pyrago viršų galite puošti naudojant konditerinį maišelį.

Jei norisi, kad karamelinis padažas būtų skystas, tuomet jį galite pakaitinti keptuvėje. Taip pat galite palaikyti kambario temperatūroje.

Pyragą papuošiau su karameliniais kukurūzų spragėsiais. Jų ganėtinai lengvai galite rasti didesniuose prekybos centruose.

Keletas patarimų:
- Visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros.
- Svarbiausia neperplakti sūrio pyrago. Naudojau tik paprastą šluotelę ir mentelę.
- Iškepusio sūrio pyrago vidurys turi būti minkštas - jį pajudinus, viršus gali šiek tiek drebėti. Šonai jau turėtų būti sukietėję.
- Geriausiai šio sūrio pyrago skonis atsiskleis po kelių dienų.

Ingredientai

    Pagrindui:
    Įdarui:
    • kreminis sūris "Philadelphia": 400 gramų (2 pakelių)
    • riebi grietinė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2 (L dydžio)
    • rudas cukrus: 100 gramų (0,5 stiklinės)
    • kukurūzų krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • vanilinis cukrus
    • druska: žiupsnelio
    Karamelei:
    • sviestas: 50 gramų
    • rudas cukrus: 130 gramų (dviejų trečdalių stiklinės)
    • riebi grietinėlė: 90 gramų (0,5 stiklinės)
    • vanilinas, druska: žiupsnelio
    Papuošimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Pirmiausia maisto smulkintuvu sausainius sutriname iki smulkių trupinių.
  2. 2. Tada supilame sviestą ir mentele išmaišome.
  3. 3. Į 18 centimetrų apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdedame kepimo popierių.
  4. 4. Suberiame sausainius į formą, stiklinės apačia išlyginame, kad pagrindas būtų tolygus.
  5. sutrupinti sausainiai pyrago pagrindui
  6. 5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
  7. 6. Kai atvėsta, kepimo formos apačią apvyniojame folija.
  8. 7. Įdaras: Dideliame inde kreminį sūrį, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir druską šluotele išmaišome iki vientisos masės.
  9. maišomas kreminis sūris
  10. 8. Įmušame po vieną kiaušinį ir plakame, kol kiaušinis susimaišys su įdaru.
  11. įmušami kiaušiniai
  12. 9. Įspaudžiame citrinos sulčių pagal skonį. Suberiame išsijotą krakmolą.
  13. vientisa masė
  14. 10. Masę užpilame ant sausainių pagrindo. Orkaitę sumažiname iki 160 laipsnių temperatūros.
  15. masė supilta ant sausainių pagrindo
  16. 11. Į kepimo skardą pripilame maždaug vieną centimetrą karšto vandens. Ją įdedame į orkaitės apačią. Pyragą kepame orkaitės viduryje.
  17. pyragas kepamas orkaitės viduryje
  18. 12. Kepimo laikas maždaug 60-70 minučių. Iškepusio pyrago vidurys privalo būti dar minkštas, o šonai jau sukietėję.
  19. 13. Išjungiame orkaitę, praveriame dureles ir palaukiame, kol pyragas pravėsta (maždaug 10 minučių).
  20. 14. Pyragą padedame į šaldytuvą ir laikome per visą naktį.
  21. 15. Išėmimas iš formos: Kitą dieną peilį sušlapiname karštu vandeniu ir braukiame per pyrago šonus.
  22. 16. Karamelė: Keptuvę įkaitiname ant vidutinės-aukštos temperatūros.
  23. 17. Suberiame sviestą ir cukrų.
  24. kepamas sviestas ir cukrus
  25. 18. Mentele maišome, kol cukrus gerokai aptirpsta.
  26. aptirpęs sviestas ir cukrus
  27. 19. Po truputį supilame kambario temperatūros grietinėlę. Išmaišome iki vientisos masės. Įberiame žiupsnelį vanilino ir druskos.
  28. paruošta karamelė sūrio pyragui
  29. 20. Papuošiame pyragą su karamele ir skanaujame!
  30. karamelinis sūrio pyragas su karamele ir imbieriniais sausainiais
  31. 21. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyrago receptų rasite: Sūrio pyragai.


Imbierinis sūrio pyragas su karamele
Imbierinis sūrio pyragas su karamele
Senovinis morkų pyragas su obuoliais
(9)
Citrinų pyragas su levandomis
(5)